HDP Süleymaniye'de Yeni Nesil Partisi ile görüştü

HDP heyeti, Süleymaniye'de Yeni Nesil Partisi’ni ziyaret etti. Toplantıda yapılan konuşmalarda, Kürt halkının bu dönemde daha güçlü olması gerektiği belirtildi.

HDP heyeti, Süleymaniye'deki 'ulusal birlik' temasları kapsamında Yeni Nesil Partisi’ni ziyaret etti.

Osman Baydemir, Bedran Öztürk, İmam Taşçıer ve MYK Üyesi Zeynep Boğa’dan oluşan heyeti Yeni Nesil Hareketi Başkanı Shaswar Abdulwahid ile yöneticiler Kamuran Golpi, Aram Seid karşıladı. 

SEİD: ARTIK DAHA GÜÇLÜ OLMALIYIZ

Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Yeni Nesil Hareketi Yöneticisi Aram Seid, Kürt halkının bu süreçte her konuda ortaklaşması gerektiğini belirterek, “Kürt halkını geçtiği bu zorlu süreci birlikte aşmalıyız. Efrîn gibi konularda ortaklaşıp, yaralarımızı birlikte sarmalıyız. Ulusal kongrenin toplanması için de daha fazla çaba göstermeliyiz. Kürt halkı artık daha güçlü olmalıdır” dedi.

TAŞÇIER: KÜRT HALKININ DÖNEMİ OLMALI

HDP Amed Milletvekili İmam Taşçıer ise şunları söyledi: 

“Hewlêr’de 2 gün, Süleymaniye’de de 2 gündür temaslarımız sürüyor. Ulusal birlik çalışmaları kapsamında yaptığımız ziyaretler çok önemli geçiyor. Kürt halkı için birliğin önemini konuştuk. Bu süreçte Kürt halkı arasında güçlü bir diyalog kurmalıyız. Bu dönem Kürt halkının dönemi olmalı; Kürt halkı ittifakını, birliğini kurmalıdır. Kürt halkının birliğini sağlayacağından çok umutluyum. Her şeye rağmen Kürt halkı kazanacak.

Kürt halkına yönelik her alanda işgal saldırıları var ve saldırılar giderek artıyor. Bu saldırılar karşısında hep birlikte durmalıyız. 2 yıl önce de birlik için Başûrê Kurdistan’a ziyaretlerimiz oldu. Bu süreçte eksikliklerimizi yerinde görüp, sorunları çözmeliyiz. Kürt halkı birliği, kongrenin toplanmasını istiyor. Bundan sonra birlik için daha fazla çabalarımız olacak.”

Sonra HDP heyeti, Sosyalist Partisi’ni de ziyaret edecek.