HDP MYK Üyesi Mimkara ve beraberindeki 4 kişi tutuklandı

HDP MYK ve Gençlik Meclisi Üyesi Çerko Mimkara ve beraberindeki 4 kişi, 12 günlük gözaltı süresinden sonra çıkarıldığı Urfa Adliyesi'nde tutuklandı.

Urfa’nın Siverek ilçesinde 29 Mart tarihinde yapılan ev baskınlarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) MYK ve Gençlik Meclisi Üyesi Çerko Mimkara, Xebat Mimkara, Tevbun Mimkara, Şehriban Mimkara, İlyas Korkmaz, Levent Korkmaz, Cemil Bazer, Halil Delen ve Ayşe Güler gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar 12 günün ardından Urfa Adliyesi'ne çıkarıldı.

5 KİŞİ TUTUKLANDI

Savcı, 9 kişinin ifadesini aldıktan sonra “Örgüt üyesi olmak”, “Örgütün eylem ve faaliyetlerine katılmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” iddialarıyla tutuklanmalarını istedi. Mahkemeye sevk edilen Tevbun Mimkara, Şehriban Mimkara, Ayşe Güler ve Halil Delen adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Çerko Mimkara, Xebat Mimkara, İlyas Korkmaz, Levent Korkmaz ve Cemil Bazer aynı gerekçeler ile tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İŞKENCE İDDİASI

Çerko Mimkara'nın gözaltına alındığı sırada ve Urfa TEM Şube’de işkenceye maruz kaldığı, kardeşinin görüşüne giden ablası Evin Mimkara’ya ise polis tarafından ajanlık dayatıldığı iddia edilmişti.