HDP’liler çalınmadık kapı bırakmıyor

HDP'li adaylar seçime sayılı günler kala çalışmalarını yoğunlaştırdı. Adaylar, kentleri halkla birlikte yönetecekleri mesajını yineledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 31 Mart seçimlerine sayılı günler kala çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

MALATYA

HDP Malatya büyükşehir ve ilçe belediye eşbaşkan adayları ile partililer, Hekimhan ilçesi bağlı mahalleleri ziyaret edip seçmenden destek istedi.

Halkın sevgi gösterilerine tanıklık eden HDP'liler, Başak Mahallesi'nde düzenledikleri halk toplantısında HDP'nin yerel yönetim anlayışını aktardı.

AĞRI

HDP Ağrı İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında Taşlıçay, Tutak ve Eleşkirt ilçelerinde halk buluşması düzenledi. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, HDP PM Üyesi Salih Taşdemir, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkan Yardımcısı Mehmet Şirin Tunç Taşlıçay’da halk buluşmasına katılırken, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir ve HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç ise Tutak buluşmasına katıldı.

Eleştirt meydanında bir araya gelen yüzlerce kişiye seslenen HDP Eleşkirt Belediye Başkan Adayı Rıfat Yerlikaya, halkı sandıklara sahip çıkmaya çağırdı. Ağrı Belediyesi Eşbaşkanı Abdurrahman Doğar ise halka yoksulluk ve acıyı reva görenlere 31 Mart’ta Eleşkirt halkının gereken cevabı vereceklerini söyledi. Ardından konuşan Abdullah Koç ise, ilçenin su ve çöp sorunlarına dikkat çekerek, hizmet yapılmadığını işaret etti. Seçime 4 gün kaldığını hatırlatan Koç, Ağrı ve Eleşkirt başta olmak üzere tüm ilçeleri kazanacaklarını söyledi.

Son olarak konuşan Dilan Dirayet Taşdemir ise seçimin sadece belediye seçimi olmadığını, zalimlere verilecek cevap niteliği taşıdığını söyledi. AKP-MHP ittifakının Kürtlere yönelik düşman tavırlar içinde olduğunu sözlerine ekleyen Taşdemir, “Kürt düşmanlığı üzerine siyaset yürütüyorlar. Bizlere Kuzey Irak’a gidin yaşayın diyorlar. Sanki bu topraklar onların topraklarıdır. Bu ülke bizim bu topraklar bizimdir. Biz yüzyıllardır bu topraklar üzerinde yaşıyoruz. Biz 31 Mart’ta sana da zihniyetine de hayır diyeceğiz” diye konuştu. Leyla Güven ve açlık grevinde olanlara dikkat çeken Taşdemir, tecridi kıracaklarını belirtti.

Vekiller, Perşembe günü yapılacak final mitinglerine halkı davet etti.

ERZURUM

Erzurum'da seçim çalışmalarını yürüten HDP'nin Erzurum Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Barış Kemaloglu ve Palandöken Belediyesi Eşbaşkan Adayı Hüsnü Gül, DBP İl Eşbaşkanı Muhlis Kırmacı ile birlikte merkezde mahalle mahalle gezerek destek istedi. HDP'nin projelerini anlatan eşbaşkanlar, kurulan salı pazarını ziyaret ederek esnafın sorunlarını dinledi. Eşbaşkanlar, kayyum atanan 4 belediyelere yenilerini de ekleyerek, halkla birlikte yöneteceklerini söyledi.

URFA/BOZOVA

Urfa'nın Bozova Belediyesi Eşbaşkan adayları Mahmut Çakmak ve Rabia Aslan'ın mahalle mahalle, ev ev yürüttüğü çalışmalarda renkli görüntüler oluştu. Bozova halkı eşbaşkanlarını davul zurna ve HDP bayrakları ile karşıladı.

Yaylak mahallesi ve ilçe merkezinde açılan 2 seçim bürosunda sabahın erken saatlerinde çalışmalarını başlatan eşbaşkanlar Çakmak ve Aslan'ı coşkulu karşılayan Bozavalılar, 1 Nisan sabahı kesin gözü ile baktıkları belediye seçimi için bayram havası yaşıyor.

Kırsal Sızan mahallesinin dualarla karşıladığı HDP'lilere, yaşlı bir kadın, "Çınar gibi 4 çocuğum var. Hepsi de partili. Ancak birlik olalım. İsterlerse beni cezaevine atsınlar, kendimize sahip çıkalım. Temiz insanların duası ile olacak" diyerek HDP'liler için dua etti.

Yine kırsal bir mahallede seçim çalışması yapan HDP'lileri gören yaşlı bir adam, yakasındaki AKP rozetini çıkararak, "HDP rozeti yok mu? ikna oldum oyum HDP'ye" dedi.

Eşbaşkanlar bir yandan seçim çalışmalarını sürdürürken bir yandan da kapı kapı sandık güvenliğini ve oy pusulalarında nasıl oy kullanılması gerektiğini anlattı.

HALFETİ

Halfeti’de seçim çalışmalarına hız veren HDP belirlediği sandık görevlileri, okul sorumluları ve müşahitlere eğitim verdi. Halfeti merkezde bulunan seçim irtibat bürosunda gerçekleşen eğitim toplantısına, ilgi çok yoğun olurken bazı görevliler toplantıyı ayakta izlemek zorunda kaldı.

Toplam 21 bin 1 kişinin oy kullanacağı ilçede 81 sandığın kurulacağı belirtilirken, resmi olarak belirlenen 120 sandık görevlisi, 80 parti müşahidi ve okul sorumlularının katıldığı toplantıda, nelere dikkat edilmesi gerektiği anlatıldı. Kurulan projektörde görsel olarak nasıl oy kullanılması gerektiği anlatılırken, olası seçim hilelerine karşı nelerin yapılacağı aktarıldı.

Yerel seçimlerin önemine vurgu yapılan toplantıda, son 3 seçimdir yapılan hilelere dikkat çekildi.