HDP'liler açlık grevindeki tutsak yakınlarını ziyaret etti

HDP milletvekilleri ve belediye eşbaşkanları, Diyarbakır Barosu’nda açlık grevi eyleminde olan tutsak yakınlarını ziyaret etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed milletvekilleri ve belediye eşbaşkanları, İmralı tecridinde karşı başlatılan açlık grevi eylemine destek olmak üzere Diyarbakır Barosu’nda açlık grevine başlayan tutbak ailelerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında açıklama yapan HDP Milletvekili Musa Farisoğulları, dünyanın farklı yerlerindeki açlık grevi eylemcilerine dikkat çekti.  

Açlık grevinde olan çocukları için annelerin nöbet tuttuğunu kaydeden Farisoğulları, “Çocuklarının durumu ağır. Çocukları bu durumdayken onların da boğazlarından bir şey geçmiyor. Anneler diyor ki ‘çocuklarımızın talebi kabul edilsin’, fakat cezaevlerinde açlık grevinde olanlara baskı uygulanıyor. Durumları ağır olmalarına rağmen tutsaklar tek kişilik hücreye konuluyor” dedi. 

Farisoğulları, devlet yetkililerine uyarılarda bulunarak, açlık grevindekilerin taleplerinin kabul edilmesi gerektiğini de dile getirdi.