HDP heyeti 'yasak' bölgeye ulaştı

'Yasak' ilan edilen Hazro'ya giden heyetten HDP Milletvekili Musa Farisoğulları, "Köydeki sivillerin yaşamı tehlikeye atılmış. Öyle ki evlerin önünde bulunan ağaç ve tandırlar da hedef alınmış" dedi.

HDP heyeti, 'yasak' ilan edilen Hazro’nun kırsal Çitlibahçe Mahallesi’ne gitti. Amed milletvekilleri Remziye Tosun, Selçuk Mızraklı ve Musa Farisoğulları ile HDP İl Eş Başkanı Mehmet Şerif Çamçı’dan oluşan heyet, incelemelerde bulundu.

KÖYLÜLER ANLATTI

Köylüler, operasyon öncesi SİHA’ların havada dolaştığı köylerinin çevresindeki tepelere sabaha karşı helikopterler ile askerlerin indirildiğini, köyün alt kesiminde ise zırhlı araçların konumlandırıldığı aktardı.

Güvenlik nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyen bir mahalle sakini, "Sabah saatlerinde helikopterler sesiyle uyandık. Yarım saat sonra köyün alt tarafında yaklaşık 5 helikopter taramaya başladı. Ondan sonra da panzerler ile taramaya başladılar. Köyün alt ve üst tarafına da helikopterler ile askerler indirildi. Can güvenliğimiz tehlikeye atıldı. O saatlerde bahçemizdeydik. Şans eseri kimseye bir şey olmadı" dedi.

FARİSOĞULLARI: TANDIRA KADAR HEDEF ALMIŞLAR!

HDP Amed Milletvekili Musa Farisoğulları, kısa açıklamasında, “Köydeki sivillerin yaşamı tehlikeye atılmış. Öyle ki evlerin önünde bulunan ağaç ve tandırlar da hedef alınmış. Yaklaşık 6-7 saat süren çatışma nedeniyle köylülerin korku ve gerginlik içerisinde olduğunu gördük” diye konuştu.