HDP Heyeti Tevgera Azadî’yi ziyaret etti

Güney Kürdistan’da bir dizi temasta bulunan HDP Heyeti, Tevgera Azadi’yi ziyaret etti. Görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada Irak ve Başurê Kürdistan’da yaşanan sorunlar, ulusal birlik kongresi ve işgal saldırıları gibi konular ele alındığı belirtildi.

HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, HDP milletvekilleri Berdan Öztürk, Osman Baydemir, İmam Taşçıer, Feleknaz Uca ve HDP Hewlêr temsilciliğinden oluşan HDP Güney Kürdistan’daki temaslarını sürdürüyor. Heyet bugün YNK’den sonra Tevgera Azadi’yi ziyaret etti.

HDP’li heyet ile görüşen Tevgera Azadî heyetinde, Eşbaşkan Mıhemmed Abdullah, yöneticilerinden Tara Hüseyin, meclis üyesi Berivan Mihemmed, Abdulvahap Ahmed, Süleymaniye il Eşbaşkanı Haci Azad, Irak parlamentosu milletvekili adayları ve yöneticiler yer aldı.

Yaklaşık bir saat süren görüşmeden sonra ise ortak basın açıklaması düzenlendi. Burada bir konuşma yapan HDP’li Berdan Öztürk, Güney Kürdistan’daki siyasi partilerle yürüttükleri görüşmelerin hedefinde ulusal kongre olduğunu söyledi.

Başur, Bakur ve Rojava üzerine yoğun saldırıların olduğu bir dönemde bu görüşmelerinin Kürtler açısından bir aciliyet olduğuna dikkat çeken Öztürk, "Kerkük ile başlayıp Efrîn işgali ve şimdi de Başur’a yönelik işgal saldırıları planın kapsam ve büyüklüğünü gösteriyor. Bu büyük plana karşılık ulusal birliği sağlama gibi büyük bir adım atmamız gerekir” dedi.

Ortak açıklamada konuşan Tevgera Azadî meclis üyelerinden Tara Hüseyin ziyaretin gerçekleştiği dönemin ciddiyetinden ötürü ihtiyacımızın aciliyetini gösterdiğini söyledi. Hüseyin, Kürtlerin ortak hareket üretmekten başka çarelerinin olmadığını belirterek “Heyetin bu hassasiyetlerinden teşekkür ederiz. Biz parti ve hareket olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.

HDP heyeti, yarın da Yeni Nesil Partisi, Sosyalist Parti ile adalet ve demokrasi için koalisyon partileri ile devam edecek.