HDP heyeti Siverek’te incelemelerde bulundu

HDP'li milletvekilleri ve hukukçulardan oluşan bir heyet, 6 kişinin öldürüldüğü Siverek’te incelemelerde bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa milletvekilleri Nimetullah Erdoğmuş, Ömer Öcalan ve Ayşe Sürücü, partinin il ve ilçe yöneticileri ile avukatlardan oluşan heyet, Urfa’nın Siverek ilçesinde 6 kişinin hayatını kaybettiği olayın yaşandığı Çeltik ve Zozan İzol'un taziyesinin kurulduğu Areş Mahallelerini ziyaret etti.

İlk başta Areş Mahallesi’ne giden heyet, Zozan İzol'un kurulan taziyesine katıldı. Taziyede konuşan Nimetullah Erdoğmuş, Halfeti’de yaşanan işkence olayına dikkat çekerek, Ramazan ayında elim olaylarla karşılaştıklarını, ancak muhatap bulamadıklarını söyledi.

Erdoğmuş, HDP heyeti olarak vekillerle beraber Siverek Başsavcısı'nın sekreterliğine gittiklerini, ancak görüşemediklerini belirtti.

Toplumsal huzur ve barışın dinamitlenerek heba edildiğini söyleyen Erdoğmuş, Siverek’te yaşanan son olayla birlikte bıçağın kemiğe dayandığı bir noktaya gelindiğini ifade etti. Erdoğmuş, hükümete çağrıda bulunarak şunları söyledi: “Hep beraber çağrıda bulunuyoruz. Suçlular, failler; hukuk devleti isek, eğer adalet dağıtıcıları Urfa'da varsa, bugünden tezi yok öncellikle müsebbibi olanlar ve failler yargının karşısına çıkarılsın. Diğer taraftan mağduriyetin boyutu şu anda aşikârdır, güneş gibi apaçıktır. Bu mağduriyete karşı da kimse kendisini kör sağır ve dilsiz yapmasın.”

HDP olarak bu tür mağduriyetlerin gözü, kulağı ve dili olacaklarını sözlerine ekleyen Erdoğmuş, "Bize sorarsanız, HDP siyasetçileri olarak biz devleti nefes alış verişimizde bile hissediyoruz. Devlet her tarafımızda. Bu tür olaylar bu şekilde sonuçlanmadan önce, bu devlet nerede, bu devletin görevlileri nerede?" diye sordu.

Daha sonra Çeltik Mahallesi’ne geçen HDP'liler ve avukatlar, burada yakınlarını kaybedenler ile görüştü. Mahalleden ayrılan heyet, Karakoyun Mahallesi'ne geçti.