HDP Cizre İlçe Eşbaşkanı Tunç gözaltına alındı

HDP Cizre İlçe Eşbaşkanı Güler Tunç, akşam saatlerinde evine yapılan baskınla gözaltına alındı.

Şırnak merkez ve İdil’de (Hezex) bu sabah yapılan ev baskınlarında toplamda 7 kişi gözaltına alınmıştı. Şırnak ve İdil’den sonra Cizre’de de HDP İlçe Eşbaşkanı Güler Tunç gözaltına alındı. Partiden evine giden Tunç evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı. Cizre TEM şube ekiplerince gözaltına alınan Tunç, ilçe emniyet müdürlüğünde tutuluyor. Tunç hakkında en son 4 ayda 9 soruşturma açılırken, son olarak sokağa çıkma yasaklarında yaşamını yitiren eşini ve kayınbiraderinin mezarını ziyaret ettiği için soruşturma açılmıştı.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmaya gizlilik kararı getirildiği öğrenilirken, gözaltı sayısının artabileceği bilgisi verildi.

MARDİN’DE GÖZALTI SAYISI 8'E YÜKSELDİ

Mardin’in Dargeçit (Kerboran) ilçesinde de sabah yapılan ev baskınlarında İrfan Yakut’un gözaltına alındığı öğrenildi. Mardin ve ilçelerinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınanların isimleri şöyle: Hatip Öncü ve babası Ferhat Öncü, Hamza Ağırman, Abdulkadir Tatı, Faysal Taş, Erhan Mutlu, HDP Nusaybin Belediye Meclis üyesi Zeynep Sevlüş, İrfan Yakut.