HDP, Amed'de seçim çalışmalarına start verdi

HDP Amed İl Örgütü, 31 Mart yerel seçimlerine start vermek amaçlı basın toplantısı düzenledi. Toplantıda İmralı tecridi kınandı, açlık grevindeki Leyla Güven de selamlandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Örgütü, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantıda İmralı tecridine ve rehin tutulan HDP Milletvekili Leyla Güven'in açlık grevine de dikkat çekildi. Toplantıyı DBP il eş başkanları İbrahim Çiçek, Naşide Toprak ile HDP İl Eş Başkanı Filiz Buluttekin, Türkçe ve Kürtçe olarak yaptı.

GÜVEN'İN EYLEMİ SELAMLANDI

HDP İl Eş Başkanı Filiz Buluttekin, kapitalizmin her gün yeni savaşlar ve kıyımlar gerçekleştirdiğini belirterek, şunları kaydetti: "Sayın Öcalan üzerindeki tecrit de bu savaşın bir parçası olarak uygulanıyor. Sayın Leyla Güven'in de başlatmış olduğu süresiz-dönüşümsüz açlık grevini buradan selamlayarak yeni bir seçim süreciyle sizinle karşı karşıyayız. Kayyumların politikalarını, haksız ve hukuksuz gasp edilen belediyelerimizi tekrar geri almak için yaklaşık 3 ay önce merkezi yönetimimizin kararlarıyla başlattığımız ve bugün de başvuruları almaya başlayacağımız bir gündeyiz. Bugün 20 Kasım itibarıyla aday adaylarının başvurularını almak üzere bütün hazırlıklarımızı yaptık. Bunun yanı sıra tüm bileşenlerimizin katılımıyla il seçim koordinasyonumuzu oluşturduk. Seçim esnasında ihtiyaç duyulan bilgi işlem, teknik komisyon, hukuk ve diğer komisyonların oluşturulduğunu buradan duyurmak istiyorum."

'31 MART'TA BÜYÜK KUTLAMAYA HAZIRLANIYORUZ!'

DBP İl Eş Başkanı İbrahim Çiçek ise Kürtçe konuşmasında şunları vurguladı: 

"Sayın Öcalan üzerinde uygulanan tecrit yıllardır sürdürülüyor. Buradan bir kez bu uygulamanın halklara faydası olmayacağını belirtmek istiyoruz. Sayın Öcalan üzerindeki tecritten vazgeçin, diyoruz. O bir halkın önderidir. Sayın Leyla Güven'in başlattığını eylemi de anlamlı ve önemli görüyoruz. Bizler de tüm bunların ışığında zulme ve kayyum politikalarına karşı güçlü bir mücadele yürüteceğiz. Tüm hazırlıklarımız da bu esaslar üzerinden şekilleniyor. Seçimler için tüm hazırlıklarımız tamamlanmış durumda. Biz, 31 Mart akşamı burada büyük bir kutlama yapmak için çabalıyoruz. Kayyum atanan tüm belediyeleri onların ellerinden alıp tekrar halkımıza vermek istiyoruz. Bugünden itibaren 20 Kasım-5 Aralık arası aday adayı başvuruları için halkımızı bekliyoruz. Partilerine sahip çıkmaya bekliyoruz."