HBDH ve BÖG, gerilla Kasırga’yı andı

HBDH- Ortak Komutanlığı ve Birleşik Özgürlük Güçleri, 11 Ağustos günü Dersim’in Pülümür ilçesindeki çatışmalarda hayatını kaybeden DKP-BÖG gerillası Mehmet Ali Kasırga’yı andı.

HBDH- Ortak Komutanlığı ve Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) yaptıkları ayrı açıklamalarla, Mehmet Ali Kasırga’yı andı.

HBDH-Ortak Komutanlığı, “11 Ağustos günü Dersim-Pülümür’de yaşanan çatışmalarda ölümsüzlüğe uğurladığımız Atakan MAHİR ile aynı birlikte yer alan Mehmet Ali yoldaş, düşmanın yoğun saldırıları karşısında yoldaşlarıyla birlikte büyük bir direniş sergileyerek ölümsüzleşmiştir” dedi.

Kasırga şahsında “Dersim-Pülümür şehitlerini” anan HBDH, “hareketimizin bileşenlerinden DKP’nin kadro ve üyelerine, BÖG’ün yiğit militanlarına, taraftarlarına ve ailesine başsağlığı diliyoruz” diye ekledi.

Kasırga’nın çok küçük yaşlardan itibaren devrimci mücadele içerisinde yer aldığı ve Çerkes halkına mensup olduğunu belirten HBDH, şu bilgileri verdi: “Mehmet Ali yoldaş, aynı zamanda BÖG’ün kuruluşunda aktif yer almıştır. Rojava’da da bir çok cephede bulunan ve DAİŞ çetelerine karşı mücadelede aktif yer alan Mehmet Ali yoldaş, Türkiye-Kuzey Kürdistan devrimi perspektifi doğrultusunda HBDH-Ortak Komutanlığımızın bir bileşeni olarak yönünü Türkiye- Kuzey Kürdistan’a çevirerek mücadeledeki kararlılığıyla bizlere örnek olmuştur.”

“Faşizme en radikal cevabı HBDH savaşçılarının vermesinin faşizmi çılgına çevirdiğini” ifade den HBDH- Ortak Komutanlığı “Hiçbir baskıcı yönetim ve devlet biçimi, adı ne olursa olsun halkların kahredici nefretinden kurtulamaz, kurtulamamıştır, kurtulamayacaktır” diye belirtti.

Birleşik Özgürlük Güçleri ise, kurucu üyeleri Mehmet Ali Kasırga için şu ifadeleri kullandı: “Merkez Komutanlık bünyesinde BÖG’ün kurucu kadroları arasında yer almıştır. Uzun bir süre Medya Savunma Alanları’nda Rasih Kurtuluş Müfrezesinin komutanlığını yapmıştır. Bir çok savaşçının doğrudan yetiştirilmesinde ve bir çok farklı birimin yönetiminde bizzat görev üslenmiştir. Medya Savunma Alanları’ndan Rojava’ya bir çok alan ve cephede savaşmıştır. Halkların Birleşik Devrim Hareketi(HBDH)’nin donanımlı bir savaşçısı olarak Türkiye dağlarına doğru yola koyulmuştur.

Medya Savunma Alanları’ndan Rojava’ya bir çok alan ve cephede savaşmıştır. Halkların Birleşik Devrim Hareketi(HBDH)’nin donanımlı bir savaşçısı olarak Türkiye dağlarına doğru yola koyulmuştur.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi, AKP-MHP faşizmine karşı Kürt Özgürlük Hareketi ve Türkiyeli Devrimcilerin ortak mevzisidir. Bugün Özgürlük Güçleri ülkenin ve Kürdistan’ın cephelerinde faşizmin ablukalarını kırmak için HBDH güçleriyle yanyana, omuz omuza savaşmaktadır. HBDH güçleri dün nasıl Rojava’da birlikte mücadele yürüttüyse bugün de Türkiye ve Kürdistan’ın kentlerinde ve kırlarında Mehmet Ali yoldaş gibi binlerce savaşçısıyla bu ortak mevzileri güçlendirmek ve ilerletmek için, faşizmi ezmek için savaşmaktadır. BÖG, halkların birleşik devriminin görevlerini halklarımızın, işçilerin, kadınların kurtuluşu için yerine getirmenin sözünü Mehmet Ali yoldaşımızın adına da bir kez daha vermektedir!

Birleşik Özgürlük Güçleri olarak bizler, azgınca saldıran AKP faşizmini yenmek için dağları ve şehirleriyle dört bir cephede “Gerilla, Özgürlük Gücüdür!” diyen Mehmet yoldaşın sözlerini şiyar edindik. Mehmet Ali Kasırga, bizim 4 yıllık Özgürlük Gücü olma öykümüzün en ileri, en donanımlı, en çalışkan, en savaşçı yoldaşlarımızdandı. Türkiye dağlarına doğru Halkların Birleşik Devrim Hareketi’nden yoldaşlarla sürdürdüğü uzun yolculuğunda Atakan Mahir ve yoldaşlarıyla kanı kanına karıştı. Mehmet Ali yoldaşın bu duruşu, Ulaş Bayraktaroğlu’nun dediği gibi “hiçbir yerdeyken her yerde olduğumuzun” ifadesi ve ardı arkası kesilmeyecek yeni atılımların fedakar bir ifadesidir!

Ölümsüz yoldaşlarımıza, halklarımıza, işçi sınıfı ve ezilenlere sözümüz olsun ki

AKP-MHP faşizmine karşı savaşımız kesintisiz bir biçimde sürecektir! Özgürlük Güçleriyle, birleşik devrim mücadelemizde mutlaka zafere ulaşacağız!

Bu ülkenin Mehmet Ali’lerini, gençlerini, kadınlarını, işçilerini, faşizme karşı zafer yoluna, Özgürlük Güçleri ve birleşik mücadelemizin saflarına, kavgaya çağırıyoruz!”

ADI: Barış Mustafa Kalafat
KOD ADI: Mehmet Ali Kasırga
DOĞUM YERİ/TARİHİ: Sinop, 24.09.1993
KATILIM TARİHİ/YERİ: Ocak, 2015, Medya Savunma Alanları