Halk yeniden eviyle buluşacak

HDP İdil Belediye Eşbaşkanı adaylarından Songül Erden, “Biz belediyemizi tekrar aldığımızda hal yeniden evi ile buluşacak” dedi.

Yerel seçimleri yaklaşmasıyla çalışmalarını hızlandıran HDP İdil Belediye Eşbaşkan adaylarından Songül Erden, kadın kurumlarını yeniden aktifleştireceklerini; kooperatiflerle ilçe ekonomisini kalkındıracaklarını ve tüm faaliyetlerini halkın onayı ve katılımıyla sürdüreceklerini söyledi.

Uzun yıllar parti çalışmalarında yer alan ve daha önce de yöneticilik yapan Erden, 90’lı yılların başından bu yana siyasal yapının içinde gelişti. Ailesi İdil’in merkezinde yaşarken, devletin baskılarından dolayı küçük bir köye göç etti. Erden, ilkokul 5. sınıfa kadar okuyabildi. 2000’de tekrar merkeze döndüklerinde resmi anlamda da parti çalışmalarına başladı. İlk olarak kız kardeşi, ardından tüm aile dahil oldu.

FARKINA VARINCA DAVAMIZA SARILDIK

Babasının defalarca gözaltına alınıp işkenceden geçirildiğini kaydeden Erden, şunları paylaştı: “Annem ve kardeşimle gidip yalvarırdık babamı öldürmemeleri için. O dönem faili meçhul cinayetler çok fazlaydı. Babamın da başına geleceğinden korkuyorduk. Küçük olsak bile sorgulayacak yaştaydık. Neden, neden bunları yaşıyoruz, diyordum. Büyüdükçe de bunların sebebinin Kürt oluşumuz, Kürtlüğümüz olduğunu kavradım. O günden beri kendi davamıza daha da sarıldık.”

3 YIL REHİN TUTULDU

Belediye Meclisi üyesiyken 2014’te gözaltına alınıp tutuklanan Erden, 3 yıl rehin tutulup bırakıldıktan sonra tekrar aktif bir şekilde çalışmaya başladı. HDP İdil İlçe Eşbaşkanı oldu. Şimdi de belediye eşbaşkan adayı olan Erden, şöyle konuştu: “Uzun zamandır İdil Belediyesi de kayyum yönetiminde. Kayyumdan bir hizmet beklentisi içerisinde değiliz, olmayız da fakat sözde hizmet adı altında bu ilçe için zarardan başka bir şey ortada yok. Halk şimdilerde işlerinden dolayı belediyeye giderken kendilerini halkın evinde değil de 40 kontrolden geçerek karakola gider gibi hissediyor. Biz belediyemizi tekrar aldığımızda halk yeniden evi ile buluşacak. Kadın kurumlarımızı da yeniden aktifleştireceğiz. Kuracağımız kooperatiflerle ilçe ekonomimizi kalkındıracağız. Bunları yaparken de her adımda halk ile birlikte hareket edecek, onlardan gelen talepler ile yeni projeler geliştireceğiz.”