Hakkari ve Siirt’te 10'u PÖH üyesi 19 asker öldürüldü

HPG gerillaları, Hakkari’de işgalci Türk ordusuna ağır darbe vurdu. HPG ve YJA Star gerillalarının Hakkari ve Siirt’te düzenlediği eylemlerde 10’u PÖH elemanı toplam 19 asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) HPG gerillalarının eylemlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Hakkari’de düzenlediği eylemde PÖH elemanlarını taşıyan bir kirpi tipi araç imha edilirken, 10 PÖH üyesi de öldürüldü.

HPG BİM’in açıklaması şöyle:

“Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 3 Ağustos günü Hakkari’de işgalci TC ordusuna ağır darbeler vurmuştur. Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Herkî köyü yakınlarında konumlanan işgalci TC ordusunun gizli bir birliği güçlerimizce denetim altına alınmıştır. Bir süre denetim altında tutulan bu birlik saat 09.50’de güçlerimizce yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulmuştur. Gerçekleştirilen bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüş, çok sayıda asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu obüs ve havan topları ile alanı rastgele bir şekilde bombalamıştır.

Saat 10.15’te güçlerimiz Şemzînan ilçesine bağlı Gelişim alanındaki Şikerê Sipî tepesinin savunmasını yapmaya çalışan bir tepedeki askerlere yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 2 asker öldürülmüştür. Eylem ardından birçok asker tepeyi bırakıp kaçmıştır.

Saat 22.10’da Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Wergenima karakolundan Gever merkezi istikametinde ilerleyen işgalci TC ordusunun bir konvoyuna yönelik Yekmala Jor ve Zinya Sêvê köyleri arasında güçlerimizce bir sabotaj eylemi gerçekleştirilmiştir. Konvoyda hedeflenen kirpi tipi zırhlı bir araç tümden imha edilmiş ve araçta bulunan 10 PÖH elemanı öldürülmüştür.

SİİRT’TE MEVZİ İMHA EDİLDİ 6 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında, Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Çemê Karê alanında başlatılan operasyona yönelik güçlerimizin eylemleri devam etmektedir. Bu çerçevede:

3 Ağustos günü saat 16.00’da Şehit Sorxwin tepesinde konumlanan bir düşman birliği YJA Star güçlerimizin hedefi olmuştur. 3 koldan etkili bir şekilde vurulan bu düşman birliğinde tespit edilebilen 4 asker öldürülmüştür.

4 Ağustos günü (bugün) saat 08.30’da YJA Star güçlerimiz, Şehit Sorxwin tepesindeki düşman birliğini ikinci defa hedeflemiştir. Düşman mevziilerinin yakın mesafeden yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 1 mevzii imha edilmiş, 2 düşman askeri de öldürülmüştür.”