Hakkari ve Sideka’da gerilla eylemleri: 15 asker öldü

HPG gerillalarının Güney Kürdistan’ın Sideka bölgesi ile Hakkari’de işgalci Türk ordusuna yönelik düzenlediği eylemlerde en az 15 askerin öldürüldüğü bildirildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), eylemlerin “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında” gerçekleştirildiğini belirtti.

24-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen eylemlerin detaylarına yer verilen açıklamada, Şemdinli’de 4 asker, Hakkari kırsalında 6 asker ve Sideka’da 5 askerin öldürüldüğü belirtildi. Ayrıca Çukurca ve Bitlis’te de eylemler düzenlendiği belirtilirken, Türk devletinin kayıplarının netleştirilmediği ifade edildi.

ŞEMDİNLİ’DE KARAKOL YERLEŞKESİNE EYLEM: 4 ASKER ÖLDÜ

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde karakol yerleşkesinin hedef alındığını belirten HPG-BİM, şu detayları verdi:

“28 Mayıs günü saat 11.00’da güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Tisê karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Karakol yerleşkesinde bulunan mevzii ve barınakların etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 4 düşman askeri öldürülmüştür.”

28 Mayıs günü ayrıca saat 19.10’da HPG gerillalarının, Hakkari’nin Çukurca (Çelê) ilçesine bağlı Koordine tepesindeki işgalcileri vurduğu kaydedildi. Açıklamada, “Düşman mevziilerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir” denildi.

EVDILKOFİ’DE 5 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Aynı gün saat 17.20’de YJA Star güçlerinin, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sideka bölgesindeki Evdilkofi tepesinde konumlanan işgalcilere yönelik bir eylem düzenlediği belirtildi. HPG-BİM, “Düşman mevzii ve çadırlarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 5 asker öldürülmüştür.Eylem ardından işgalci güçler alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır” diye ekledi.

BİTLİS’TE KONTROL NOKTASINA EYLEM

28 Mayıs’daki bir diğer eylemde Bitlis’te gerçekleşti: “Saat 10.20’de Bitlis’in Tatvan ile Hizan yolu üzerinde kontrol noktası yapmak isteyen işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman birliğinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Kontrol noktası yapmak isteyen düşman birliği alandan geri çekilmek zorunda kalmıştır.”

“27 Mayıs günü işgalci TC ordusu Dersim’in Ovacık ilçesine bağlı Bilgeç karakoluna skorsky helikopterler ile indirme yapmaya çalışmıştır” diyen HPG-BİM, şu ayrıntıları ekledi: “Sahada başlatılan Şehit Ozan ve Şehit Roza Dersim Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, aynı gün saat 17.20’de indirme yapmaya çalışan bu helikopterleri hedeflemiş ve yoğun ateş altına almıştır. Darbelenen bir skorsky tipi helikopter indirme yapamadan alandan geri çekilmiştir.”

HAKKARİ KIRSALINDA GİZLİ BİRLİK VURULDU: 6 ÖLÜ

25 Mart günü Hakkari’nin Geliyê Kontranıs alanında insansız hava araçlarının desteğinde düzenlenen bir operasyon sırasında gerillalar, gizli bir birliği hedef aldı. Açıklamada şunlar belirtildi: “Aynı gün saat 18.00’da güçlerimiz, operasyona katılan gizli bir birliğe yönelik eylem düzenlemiştir. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan bu düşman birliğinde 6 asker öldürülmüş, 3 asker ise yaralanmıştır.”

ASKERİ TEPEYE İKİ EYLEM

HPG-BİM son olarak şu bilgileri verdi: “24 Mayıs günü saat 00.10 ve 26 Mayıs günü saat 19.00’da güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê ilçesine bağlı Şundirê tepesindeki düşman askerlerine yönelik 2 eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının hedeflendiği bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”