Hakkari, Şırnak ve Osmaniye’de HPG gerillalarından eylem

HPG gerillaları Amed-Bingöl yolundaki askerlere yönelik sabotaj eylemi düzenlerken, Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde ise AKP’li belediye başkanına ait taş ocağındaki 3 kamyon, 2 dozer aracı ile çok sayıda konteynırı yakarak imha etti.

Hakkari’nin Gever, Şemdinli ve Çukurca ilçelerindeki tepelere konumlanan Türk askerlerine yönelik HPG ve YJA Star gerillaları yoğun bir şekilde eylem gerçekleştirildi. Amed-Bingöl yolundaki askerlere yönelik de sabotaj eylemi düzenlenirken, Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde ise AKP’li belediye başkanına ait taş ocağındaki 3 kamyon, 2 dozer aracı ile çok sayıda konteynırı yakarak imha etti.

Yazılı bir açıklama yapan HPG BİM, Gever, Şemdinli ve Çukurca, Amed-Bingöl yolundaki sabotaj eylemi ile Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde ise AKP’li belediye başkanına ait taş ocağına yönelik eylemlerin detaylarını paylaştı.

HPG BİM açıklaması şöyle:

“24 Mayıs günü saat 10.00 - 10.30 arasında güçlerimiz Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Oremar alanında bulunan Elişêr tepesinde konumlanan askerlere yönelik ağır silahlarla eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

24 Mayıs günü saat 14.00 - 14.30 arasında YJA Star güçlerimiz Şemzinan alanına bağlı Ronahi tepesinde konumlanan askerlere yönelik ağır silahlarla eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

23 Mayıs günü saat 13.30’da güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine tepesine yönelik ağır silahlarla eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 4 konteynır darbelenirken ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

24 Mayıs günü saat 13.00 - 14.00 arasında güçlerimiz Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Yekmal karakolu tepesini ağır silahlarla vurmuştur. Burada ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

GERİLLALAR AMED’DE GİZLİ BİR BİRLİĞİ DENETİME ALANDI

23 Mayıs günü saat 20.00’de Amed’in Lice ilçesine bağlı Çemê Elık tepesinde konumlanan TC ordusunun gizli bir birliğini denetim altına alarak bu birliğe yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

AMED-BİNGÖL YOLUNDA ASKERLERE SABOTAJ

24 Mayıs günü saat 11.45’te güçlerimiz Amed’in Kara (Kocaköy) ilçesine bağlı Qetin köyü yakınlarında Amed - Bingöl yolu üzerinde hareket halinde olan bir grup askere yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 2 asker öldürülürken 2 asker de yaralanmıştır. Eylemden sonra TC ordusu saat 16.00’ya kadar yolu trafiğe kapatırken ölü ve yaralılarını da Skorsky tipi helikopter ile kaldırmıştır.

AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANINA AİT TAŞ OCAĞINDA EYLEM

21 Mayıs günü bir gerilla birimimiz; Osmaniye’ye bağlı Düziçi ilçesinde AKP’li belediye başkanına ait olan bir taş ocağındaki 3 kamyon, 2 dozer aracı ile çok sayıda konteynırı yakarak imha etmiştir. Gerçekleştirilen eylemden sonra TC ordusu alanda bir operasyon başlatmıştır. Şehit Firaz vadisinde konumlanan askerlere yönelik güçlerimiz sızma eylemi gerçekleştirmiş ve ferdi silahlarla askerleri vurmuştur. Burada düşmanın kayıpları olurken; ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir. Eylemden sonra TC ordusu ölü ve yaralılarını Skorsky tipi helikopterlerle alandan kaldırmıştır. Bu eylem 17 Nisan günü Şehit Firaz alanında şehit düşen Zınar Qoser arkadaşımızın anısına gerçekleştirilmiştir.”