Hakkari ve Barzan’da gerilla eylemleri

HPG-BİM, gerilla güçlerinin Hakkari’nin Yüksekova ve Çukurca ilçeleri ile Güney Kürdistan’ın Barzan bölgesinde Türk işgal güçlerine yönelik bir dizi eylem gerçekleştirdiğini bildirdi. Dersim ve Siirt’te ise 7 gerillanın hayatını kaybettiği açıklandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Yüksekova’da zırhlı bir araca sabotaj eylemi yapıldığını, Çukurca’da iki mevzinin imha edildiğini ve Barzan’da suikast eylemleri gerçekleştirildiğini bildirdi.

İki eylemin sonuçları netleştirilemezken, suikast eylemlerinde en az 2 askerin öldüğü bilgisi verildi. Dersim ve Siirt’te hava destekli operasyonlarda ise 7 gerillanın hayatını kaybettiği belirtilirken, kimlik bilgilerinin daha sonra kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edildi.

YÜKSEKOVA’DA ZIRHLI ARACA SABOTAJ

HPG-BİM’in eylemlere ve askeri operasyonlara ilişkin açıklamasındaki detaylar şöyle:

“Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu çerçevede düzenlenen eylemlerin ayrıntıları şöyledir;

22 Eylül günü saat 02.00’da güçlerimiz Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde devriye gezen kobra tipi zırhlı bir araca yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Zırhlı aracın ağır hasar aldığı bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından ağır silahlar ile çevresini rastgele bir şekilde bir şekilde tarayan işgalci TC ordusu Gever hastanesi ve Cumhuriyet mahallesine tüm giriş çıkışları yasaklamıştır.

ÇUKURCA’DA İKİ MEVZİ İMHA EDİLDİ

25 Eylül günü saat 08.00’da güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Xeregol Tepesi’nde konumlanan işgalci askerlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşmanın konumlandığı mevzii ve barınakların isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 mevzii imha edilmiş, ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanı obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.

BARZAN’DA SUİKAST EYLEMLERİ: 2 ÖLÜ

26 Eylül günü saat 02.00’da güçlerimiz Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Barzan bölgesine bağlı Bayrak Tepesi’ndeki işgalci TC ordusunun askerlerine yönelik bir dizi suikast eylemi gerçekleştirmiştir. 2 düşman askerinin öldürüldüğü bu eylemler ardından işgalci TC ordusu alanı obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.

DERSİM VE SİİRT’TE 7 GERİLLA HAYATINI KAYBETTİ

24 Eylül günü saat 23.30 ile 25 Eylül günü saat 02.30 arasında işgalci TC ordusu insansız hava araçlarının desteğiyle Hakkari’nin Gever ilçesine bağlı Oremar, Matê ve Cilo alanlarını savaş uçakları, taarruz helikopterleri, obüs ve havan topları ile yoğun bir şekilde bombalamıştır. Bombardımanlar ardından işgalci güçler Matê Tepesi’ne skorsky helikopterler ile indirme yapmış ve alanda operasyon başlatmıştır.

İşgalci TC ordusu, 23 Eylül günü sabah saatlerinde Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Qela Yunus alanında insansız hava araçlarının desteğiyle bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün saat 14.00 ve 21.00’da işgalci güçler yoğun bir şekilde teknik kullanarak operasyon alanını bombalamıştır. Düzenlenen bombardımanlarda 3 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Operasyon 24 Eylül günü saat 17.00’da alandan geri çekilmiştir. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

17 Eylül günü işgalci TC ordusu Dersim merkeze bağlı Rojdere alanında bir operasyon başlatmıştır. Operasyon alanında görevde olan bir birliğimiz ile çatışmaya giremeyen işgalci TC ordusu, alanı savaş uçakları ve kobra tipi taarruz helikopterleri ile yoğun bir şekilde bombalamıştır. Gerçekleştirilen bombardımanlarda 4 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.”