Hakkari ve Ağrı’da gerilla eylemleri

HPG Basın İrtibat Merkezi, Gever’deki YJA-STAR eyleminde 4 asker ve Ağrı Tendürek’te ise karakola düzenlenen eylemde 2 askerin öldürüldüğünü duyurdu.

HPG Hakkari ve Ağrı’da düzenlenen eylemlerde toplam 4 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

‘’HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) Hakkari Gever’deki Elişêr tepesine yönelik düzenlenen eylemde 4, Ağrı’nin Tendürek bölgesindeki eylemde ise 2 askerin öldürüldüğünü açıkladı. Açıklamada, Gever’deki eylemin YJA-STAR gerillaları tarafından düzenlendiği belirtildi.

HPG sitesinde yer alan açıklama şöyle:

GEVER’DE YJA-STAR EYLEMİ

HPG Basın İrtibat Merkezi, 24 Eylül günü saat 10.20’de YJA Star güçlerimiz, Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Elişêr tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının 2 koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 mevzii imha edilmiş, tespit edilebilen 4 düşman askeri de öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu obüs ve havan topları ile çevresindeki alanları rastgele bir şekilde bombalamıştır.

TENDUREK’TE KARAKOL VURULDU

Serhat Eyaleti’nde başlatılan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında 24 Eylül günü saat 12.30’da Ağrı’nın Tendürek alanında bulunan Sarıksu karakolunun güvenliğini sağlamaya çalışan tepede konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan mevzii, barınak ve araçların etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 düşman askeri öldürülmüştür.’’