Hakkari, Mardin ve Dersim’de gerilla eylemleri

HPG BİM, HPG gerillalarının Hakkari’nin Çukurca, Mardin’in Kerboran ve Dersim merkeze bağlı Şahin tepesinde konumlanan Türk askerlerine yönelik eylemler düzenlediğini belirtti.

İnternet sitesinde bir açıklama yayınlayan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), HPG gerillalarının Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi kapsamında Çukurca ilçesinde eylem düzenlediğini kaydetti.

HPG BİM açıklaması şöyle:

“Güçlerimiz Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi kapsamında, 20 Ağustos günü saat 19.00’da Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Merganiş kalesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin 2 koldan ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.

Güçlerimiz eş zamanlı olarak Koordine tepesi yakınlarında bulunan Şehit Diren tepesindeki düşman mevziilerini de ateş altına almıştır. Eylemdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.

Eylemden sonra işgalci güçler alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

MARDİN’DE GİZLİ BİRLİK DENETİME ALINDI

Şehit Serdem ve Şehit Nudem devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, 18 Ağustos günü Mardin’in Kerboran (Dargeçit) ilçesine bağlı Xirbê Şabek ve Xirbê Qiryan köyleri arasında işgalci TC ordusunun gizli bir birliğini denetime almıştır. Bir süre denetimde tutulan düşman birliği saat 14.00 sularında güçlerimizce hedeflenmiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman birliğindeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Eylemden sonra işgalci TC ordusu alanda bir operasyon başlatmıştır. Operasyon 19 Ağustos günü akşam saatlerinde sonuç alamadan geri çekilmiştir.

DERSİM’DE TÜRK ORDUSU YAKIN MESAFEDE VURULDU

19 Ağustos günü güçlerimiz, Dersim merkeze bağlı Şahin tepesinde konumlanan işgalci TC ordusunun bir birliğini denetime almıştır. Bir süre denetim altında tutulan düşman birliği saat 20.00 sularında yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulmuştur. Eylemde tespit edilebilen 4 düşman askeri öldürülmüş, 2 düşman askeri ise yaralanmıştır.

Eylemden sonra işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerleri skorsky tipi helikopterlerle alandan uzaklaştırmıştır.

14 Ağustos günü yaptığımız açıklamada, 11 Ağustos günü Dersim merkeze bağlı Ok köyü yakınlarında işgalci TC ordusunun gizli bir birliğine yönelik güçlerimizin eylem düzenlediğini ve eylemde birlik komutanının da içinde olduğu 3 askerin öldürüldüğü bilgisini paylaşmıştık. Eylemden sonra işgalci TC ordusu alanda operasyon başlatmış, güçlerimiz ile düşman arasında çatışmalar yaşanmıştır.

Ölü ve yaralı düşman sayısının tespit edilemediği bu çatışmalarda Bager arkadaşımız düşman güçlerine karşı göğüs göğüse savaşmış ve ağır bir şekilde yaralanmıştır. Bager yoldaşımız, düşman güçlerinin eline sağ geçmemek için bombasını kendisinde patlatarak şehadete ulaşmıştır

Şehit arkadaşımızın sicil bilgileri şu şekildedir:

Kod Adı: Bager Dersim
Adı Soyadı: Direnç Duman 
Doğum Yeri: İzmir 
Anne - Baba Adı: Zübeyde - Hakkı
Şehadet Tarihi ve Yeri: 11 Ağustos 2017 / Dersim


7 Ağustos günü işgalci TC ordusu, Dersim’in Mazgirt ilçesine bağlı Dağlıbel alanında bir operasyon başlatmıştır. 9 Ağustos günü saat 20.30 sularında bir gerilla birliğimiz düşman güçleri ile çatışmaya girmiştir. Ölü ve yaralı düşman sayısının tespit edilemediği bu çatışmada kahramanca savaşan Renas arkadaşımız şehadete ulaşmıştır.Bager – Direnç Duman

Şehit arkadaşımızın kimlik bilgileri şu şekildedir:

Kod Adı: Renas Iğdır
Adı Soyadı: Muzaffer Abuşka 
Doğum Yeri: Iğdır
Anne - Baba Adı: Gülizar - Zeki
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Ağustos 2017 / Dersim

 

 

19 Ağustos günü saat 06.30’da Amed’in Karaz (Kocaköy) ilçesine bağlı Şaklat köyü yakınlarında işgalci TC ordusu askerleri ile karşılaşan gerillalarımız, düşman güçleri ile çatışmaya girmiştir. Bu çatışmada tespit edilebilen 1 asker öldürülmüştür. Düşman güçlerine karşı kahramanca savaşan Roger arkadaşımız ise bu çatışmada şehadete ulaşmıştır.

 

Şehit arkadaşımızın sicil bilgileri şu şekildedir:

 

Kod Adı: Roger Helkız
Adı Soyadı: Akif Abay
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Rahimi – Şafi
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Ağustos 2017 / Amed

13 Haziran günü Van’ın Gevaş ilçesine bağlı Artos dağında işgalci TC ordusu askerleri ile karşılaşan gerillalarımız, düşman güçleri ile çatışmaya girmiştir. Yaşanan çatışmada Delil arkadaşımız ağır yaralı bir şekilde düşman güçlerine esir düşmüştür. Hiçbir savaş kuralını tanımayan işgalci güçler esir düşen Delil arkadaşımızı katletmiştir.

Şehit arkadaşımızın sicil bilgileri şu şekildedir:

Kod Adı: Delil Mervan
Adı Soyadı: Ünal Birgil 
Doğum Yeri: Ağrı
Anne - Baba Adı: Hülya  -  Abdulbaki
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Haziran 2017 / Van