Hakkari’de eylem, Osmaniye’de çatışma

HPG Basın İrtibat Merkezi, Hakkari’de düzenlenen eylemlere ve Osmaniye’de çıkan çatışmaya ilişkin bilgi verdi.

HPG-BİM açıklamasına göre, Hakkari’nin Çukurca ile Şemdinli ilçelerindeki eylemlerde çok sayıda asker öldürüldü.

Osmaniye’de ise bir gerilla şehit düştü.

BİM açıklaması şöyle:

13 Mart günü güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesinde işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda;

ŞEMDİNLİ VE ÇUKURCA’DA EYLEM

Saat 09.00’da güçlerimiz, Koordine tepesinden düşman mevziilerini hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Saat 10.00’da güçlerimiz Xeregol tepesinde konumlanan askerlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman mevziilerindeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Saat 11.30 sularında güçlerimiz Şikêr karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Karakol yerleşkesinde bulunan düşman barınak ve mevziilerinin vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

13 Mart günü güçlerimiz Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Gümbet tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

OSMANİYE’DE BİR GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

6 Mart günü saat 11.30 sularında Osmaniye’ye bağlı Feni yaylasında bir gerilla birliğimiz işgalci TC ordusu askerleri ile karşılaşmış ve çatışma yaşanmıştır. Yaşanan çatışmaların ardından işgalci güçler birliğimizin üzerine gidememiş ve savaş uçakları ile alanı yoğun bir şekilde bombalamıştır. Düşmanın yoğun kullandığı teknik sonucunda Şergo yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.

Şehit düşen arkadaşımızın kimlik bilgileri şu şekildedir:

 

Kod Adı: Şergo Botan
Adı Soyadı: Ciger İsmail
Doğum Yeri: Derik
Anne - Baba Adı: Refida - Ömer
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Mart 2018 / Osmaniye

Şerko Botan arkadaşımız, Rojava’nın Derik şehrinde yurtsever bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Şerko arkadaşımızın aile çevresinde de bir çok kişi Kürt Özgürlük Hareketi içerisinde yer almıştır. Şerko arkadaşımız da kendisinden önce mücadeleye katılan aile fertlerini takip etmiş, onlar gibi özgülük saflarında yerini almış ve katıldığı andan itibaren de TC faşizminin Kürt soykırım politikalarına karşı aktif mücadele yürütmüştür. Kürt halkının özgürlüğünün sağlanmasının dört parça Kürdistan’da birliğin sağlanması ve mücadelenin yükseltilmesi bilinci ile savaşan Şerko arkadaşımız, bulunduğu her ortamda emeği ve mücadeleye  bağlılığı ile öne çıkan arkadaşlarımızdan biri olmuştur. Şehit düştüğü ana kadar da Kürt halkının özgürlüğü için amansız mücadele yürüten Şerko arkadaşımız, mücadele arkadaşları için de örnek alınacak biri olmuştur.

Yaşadığımız bu şahadetten dolayı başta Şerko Botan arkadaşımızın ailesi olmak üzere, tüm yurtsever halkımızın başı sağolsun diyoruz ve Kürt halkının özgürlüğünü sağlayana kadar mücadelemizi devam ettireceğimizin sözünü bir kere daha yineliyoruz.