Hakkari’de devlet kendisine çalışıyor

Hakkari’deki her kar yağışı kent merkezinde ulaşımı durma noktasına getiriyor. Kayyum atanan belediye de askeri yolları açmakla meşgul.

Hakkari’deki kar yağışı, kent merkezindeki tüm yolların günlerce kapalı hale getiriyor. Günlerdir kar yağmasına rağmen şehir merkezini dahi temizletmeyen kayyum ve AKP adayı Cüneyt Epcim, Hakkari Belediyesi’nin tüm imkanlarını seçim çalışması ve devlet kurumları için seferber etti.

Hakkari’de her kar yağışında hayat durma noktasında geliyor. Kar yağışının ardından yolların kapanmasından dolayı halk mağdur olurken, belediye çalışanları iş makineleri ile sadece karakolların yollarını açıyor. Kent merkezi ve tüm mahallelerin yolları günlerdir kapalı olmasına rağmen Hakkari Dağ Komando Tugayı ve tüm karakolların yolları hemen açılıyor. Belediyenin aslı görevi olmasına rağmen yolların açılmaması nedeniyle vatandaş kendi yollarını kendi açmak zorunda kalıyor. Birçok mahallede vatandaş, kent merkezindeki iş yerlerine gitmek için kazma ve küreklerle yollarını açıyor.

AKP hükümetinin atadığı kayyum, DBP’li Hakkari Belediyesi'nin yaptığı hizmetleri tahrip etti, halkı fişledi, onlarca kişiyi işten attı, belediyeyi adeta karakola çevirip dört tarafı yüksek duvarlar ve zırhlı araçlarla kuşattı. Belediyenin dışında ve içinde yüzlerce özel hareket polisi görev almaya başladı. Borçsuz alan kayyum, belediyeyi 500 milyon lira borçlandırdı. Hakkari Belediyesi'nin birçok taşınmaz malı kayyum tarafından AKP ve işbirlikçilere peşkeş çekildi.