Hakkari’de askerlere, Bingöl’de istihbaratçılara eylem

HPG Basın İrtibat Merkezi, 22 Haziran günü Hakkari’de 12 askerin öldürüldüğü, Bingöl’de ise 19 Haziran günü 4 istihbaratçının yaralandığını duyurdu.

HPG sitesinde yer alan açıklama şöyle:

ÇUKURCA’DA 4, XEREGOL’DA 8 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

‘’Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, Hakkari’de işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir;

22 Haziran günü YJA Star güçlerimiz, Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Xeregol tepesindeki işgalcilere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 4 düşman askeri öldürülmüştür.

Aynı gün saat 15.50’de güçlerimiz, Xeregol tepesindeki işgalcileri ikinci defa hedeflemiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman tepesindeki 8 mevzii imha edilmiş ve tespit edilebilen 8 düşman askeri öldürülmüştür.

BİNGÖL’DE 4 İSTİHBARATÇI VURULDU

19 Haziran günü saat 15.00’da güçlerimiz, Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Çemêheni ve Devalan arasında jandarma istihbarat timinin bulunduğu bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Eylemde araç darbelenmiş ve 2’si ağır olmak üzere 4 istihbaratçı yaralanmıştır. Eylem ardından alanda bir operasyon başlatan işgalci güçler, 22 Haziran günü sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.

ERZİNCAN’DA OPERASYON

21 Haziran günü işgalci TC ordusu Erzincan’ın Kemah ilçesine bağlı Katır Gülleri alanında bir operasyon başlatmıştır. Operasyon halen devam etmektedir.’’