Hakkari’de AKP ve gaspçıya tepki

Hakkari merkezde bulunan yolların AKP ve belediye gaspçısı tarafından tahrip edilmesine halk yolu trafiğe kaparak tepki gösterdi. Mahalle sakinleri belediye gaspçısına tepki olarak eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

DBP’li Hakkari Belediyesinin tüm hizmetleri durduran AKP gaspçısı, Hakkari halkını kış ve ilk bahar aylarında çamura ve çukura, yazın ise toza ve dumana mahkum etti. Hakkari Belediyesini işlevsizleştiren AKP ve gaspçısı, Hakkari belediyesini 300 milyon lira da borçlandırdı.

Hakkari halkının yüzde 90 gibi yüksek bir oyla seçtiği BDP’li Hakkari Belediyesi, AKP tarafından gasp edilerek, işgalciye devredilmişti. DBP’li Hakkari Belediyesi, kısıtlı bütçesine rağmen şehrin hemen tüm cadde ve sokakları asfaltladığı gibi tüm kaldırımlarda parke taşı, birçok mahallede de parklar yaptı. DBP’li belediyelerin yaptığı çalışmaları hazmedemeyen AKP hükümeti, belediyenin yaptığı çalışmalar da tahrip etti. AKP gaspçısı, bir buçuk yıl içinde kenti harabeye çevirip Hakkari halkını, kış ve ilk bahar aylarında çukur ve çamura, yazın ise toz ve dumana mahkum etti. AKP ve kayyumu; çukur, çamur ve toz hizmetinden sonra, şehir merkezinde bulunan ana caddeler, ara sokaklar, mahalle ve köy yolları kullanılamaz hale getirdi.

HAKKARİ’DE GASPÇIYA TEPKİLER BÜYÜYOR

Bağlar Mahallesinde yaşayanlar, mahallelerindeki yollardan meydana gelen tozdan dolayı gaspçıya tepki gösterdi. Mahalle sakinleri, mahallelerinde geçen yollara barikat kurarak, trafiğe kapattı. Mahalle sakinlerinin eylemlerine polisin saldırması nedeniyle gerginlik çıktı. Uzun süre eylemlerini sürdüren vatandaşlar daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

‘AKP VE KAYYUM HAKKARİ’YE SADECE ZARAR GETİRDİ’

ANF’ye konuşan mahalle sakinleri, AKP ve kayyumun Hakkari’ye sadece zarar getirdiğini söyledi. Vatandaşlar şöyle konuştu: “Belediyemiz 2 yıldır AKP ve kayyum işgali altındadır. Geldikleri gündem bu yana Hakkari halkının parasını yemekten başka bir şey yapmadılar. Ellerindeki imkanlarla Hakkari’yi harabeye çevirdiler. Bu sadece bizim mahalle için geçerli değil, tüm Hakkari geneli için de öyle. Bunların zihniyetinde sadece halkı sömürmek var. Bunu da çok iyi yapıyorlar. 2 yıl içinde Hakkari’de bir iş yapmadıkları gibi, belediyemizi borç batağına soktular. Mahallemiz kış ve ilk bahar aylarında çamurdan geçilmiyor. Şimdi yaz oldu, yollarımız da oluşan tozlardan dolayı, mahalle olarak çok zor durumdayız. Tozlardan dolayı kapı ve pencerelerimizi açamıyoruz. Çocuklarımız dışarıya çıkamıyor. Dozlardan dolayı birçok insanımız astım hastası oldu. Bundan dolayı mahalleli olarak sabrımız kalmadı. Bizde en sonunda mahallemizde geçen yollara barikat kurduk ve yolları trafiğe kapattık. Bu haklı eylemimize bile tahammül edemediler. Polislerini üzerimize saldılar. Biz ne kayyumlardan hizmet beklemiyoruz. Biz Hakkari halkı olarak, AKP ve kayyumu gasp ettikleri belediyelerimizden elini çekmesidir. Bir an önce DBP’li Hakkari Belediye Eş Başkanlarının özgürlüklerine kavuşmaları ve görevlerinin başlarına dönmeleridir. Hakkari için bu tür eylemlerimiz devam edecektir.”