Gürpınar’da Kürtçe tabela kaldırıldı!

Gürpınar Kayyumu Osman Doğramacı, ilçe girişindeki Kürtçe, İngilizce ve Türkçe yazılan “Hoş geldin, Bi Xêr Hatin ve Welcome” tabelasını iptal ederek yerine sadece Türkçe ibareler bulunan yeni bir tabela astı.

Daha önce Gürpınar’da uyguladığı yöntemlerle tepki çeken Gürpınar Kayyumu Osman Doğramacı bu defa da Kürt dilinin yazılı bulunduğu her alana müdahale etmeye başladı.

Kentte adeta Kürt dilini yasaklayan Kayyum Doğramacı’nın son olarak hedefinde İlçe girişinde bulunan Kürtçe “Hun Bi Xêr Hatin” yazılı tabelayı değiştirdi. Kayyum Kürtçe yerine Farsçada 'Su şehri' anlamına gelen ‘Şehri-Ab’ Gürpınar’ yazdı.

Kürtçe tabelanın sökülmesine tepki gösteren HDP Gürpınar İlçe Eş Başkanı Handan Karakoyun, sokaklarımızın ismine millileştirme operasyonu yapanlar şimdi de direk olarak Kürtçe tabelalara müdahale etmeye başladı. Söz konusu tabela 2015 yılında DBP’li Belediye tarafından 3 dille yazıldı. Tekçi zihniyetini her alanda ve her şeyde gösteren bu Kürtçe tahammülsüzlüğünü bir kez daha kınıyoruz” diye konuştu