Güneyli gençler Öcalan için yürüdü

Öcalan’ın özgürlüğü için “SERÎ HILDE” hamlesi kapsamında Baziyan ve Erbet'te başlayan gençlik yürüyüşü Süleymaniye’de sona erdi.

Kürdistan Yurtsever Gençlik Hareketi ile Devrimci Genç Kadınlar, Kürt Halk Önder Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan “Serî Hilde” (Baş kaldır” hamlesi kapsamında Süleymaniye’nin Erbet ve Baziyan'dan başlayan yürüyüşler sonlandırıldı.

Gençlerin Erbet ve Baziyan’da başlattıkları yürüyüşlerinin dün akşam Süleymaniye girişinde asayiş tarafından durdurulması ardından bugün gençler sabah saatlerinde tekrar yürümeye başladı. Gün boyu süren yürüyüş Süleymaniye'de bulunan Baxê Gitî'de yapılan kitlesel basın açıklamasıyla sonlandırıldı.

Baxê Giştî'de açıklama yapan Kürdistan Yurtsever Gençlik Hareketi üyesi Herêm Şarezûr, Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış tecride dikkat çekerek, "Milyonların irademdir dediği Önder Apo'yu faşist Türk devleti tecrit ediyor. Kürt halkını nefessiz bırakmak istiyor. Ama Kürdistan'ın dört parçasında milyonlar Önder Apo'nun özgürlüğü için alanlarda. Sonuna kadar özgürlüğü için mücadele edeceğiz. Faşist AKP'yi yaptıkları için pişman edeceğiz" dedi.

Devrimci Genç Kadınlar üyesi Şeyma Eta ise şunları söyledi: "Önder Apo'ya karşı kendimizi sorumlu görerek, özgürlüğü için yürüyoruz. Önder Apo üzerinde ağırlaştırılmış tecridi kabul etmiyoruz. Kadınlar olarak Öned Apo özgür olana kadar mücadele edeceğiz. Kadınlara çağrıda bulunuyoruz gelin hep beraber mücadele edelim.”

Yapılan açıklamanın ardından gençler yürüyüşü halaylar ve şarkılarla bittirdi.