Güney Kürdistanlı din alimleri, Serkan köyünü ziyaret etti

Güney Kürdistanlı din alimleri, 21 Mart Newroz günü işgalci Türk devletinin savaş uçakları ile bombaladığı ve 4 sivili katlettiği Qesrê’nin Serkan köyünü ziyaret etti.

Güney Kürdistanlı din alimleri, Türk savaş uçaklarının düzenlediği bombardıman sonucu 4 sivilin katledildiği Serkan köyünü ziyaret etti. Ziyarette bilgi alan din alimleri daha sonra ise bir açıklama yaptı.

Açıklamada konuşan Seyda Nadir Eli ile Seyda Seman Sengawi saldırıları kınadı.

Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarına maruz kalan Efrîn’i de daha önce ziyaret ettiklerini söyleyen Seyda Sengawi, orada da Türk devletinin sivilleri katlettiğini belirtti.

Güney Kürdistan hükümetinin saldırılar karşısındaki sessizliğini de kınadı.

Hıristiyan din alimi Şêx Salar ise Türk devletinin saldırılarını kınayarak, Güney Kürdistan hükümetine, “Türk devletinin saldırıları karşısında tutum almaya çağıyorum” dedi.

Saldırıları kınayan diğer bir din alimi ise Kakai Hewar Hewari idi. İnsan hakları kurumlarının saldırılara karşı sessiz kalmaması gerektiğini belirtti.

Seyda Niyaz da Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik saldırılarının yeni olmadığını hatırlattı ve “Türk devletinin işgalciliğini asla kabul etmeyeceğiz” dedi.

Din alimleri basın açıklamasından sonra, Doli Balayan’daki Mewna köyüne bir ziyaret ederek, zarar gören ailelerle bir araya geldi ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Din alimleri daha sonra ise yaşamını yitirenlerin ailelerini Ranya’da ziyaret ederek, başsağlığı dileklerini iletti.