Güney Kürdistanlı 4 siyasi parti bir araya geldi

Süleymaniye’de bir araya gelen Goran, Demokrasi ve Adalet Koalisyonu, Yekgirtu ve Komela İslami başkanları “Temiz, sorunsuz ve halkın gerçek iradesinin yansıyacağı bir seçim için ısrarcı olacağız” mesajı verdi.

Güney Kürdistan’daki siyasi partilerden Goran, Demokrasi ve Adalet Koalisyonu, Yekgirtu ve Komela İslami  başkanları, Demokrasi ve Adalet Koalisyonu Genel Merkezi’nde bir görüşme gerçekleştirdi.

Goran Hareketi Başkanı Ömer Seyid, Demokrasi ve Adalet Koalisyonu Başkanı Dr. Berhem Salih, Komeleya İslamiya Kurdistan Genel Başkanı Eli Bapir, Yekgırtuya Îslamî ya Kurdistanê (Kürdistan İslami Birlik Partisi) Genel Sekreteri Selahaddin Behaddin’in katıldığı görüşme ardından yapılan açıklamada halkın gerçek iradesinin yansıyacağı seçimlerde ısrarlı olunacağı dile getirildi.

Görüşme ardından ortak basın açıklamasını Demokrasi ve Adalet Koalisyonu Sözcüsü Dr. Rêbwar Kerim yaptı.

Görüşmede Irak’ta kurulacak yeni hükümetin, halkın sorunlarını çözecek ulusal bir proje, Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta yaşayan halkların şartlarının iyileştirilmesi konularının ele alındığını söyleyen Kerim, “Temiz, sorunsuz ve halkın gerçek iradesinin yansıyacağı bir seçim için ısrarcı olacağız” dedi.

4 parti arasındaki diyalog, koordinasyon ve ortak çalışmaların devam edeceği dile getirildi.