Güney Kürdistan, Siirt ve Hakkari’de gerilla eylemleri

HPG gerillaları Güney Kürdistan ve Siirt’te düzenledikleri eylemlerde en az 10 askerin öldürüldüğünü bildirdi. Hakkari’de ise 4 dozer imha edildi.

HPG-Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Bradost ve Barzan bölgeleri ile Pervari ve Yüksekova’da gerillanın düzenlediği eylemlerin bilançosunu açıkladı. Eylemlerden 3’ü 8 Temmuz’da, biri 7 Temmuz’da gerçekleşti. HPG-BİM’in verdiği bilgiler şöyle:

LÊLÎKAN’DA BİR ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

“8 Temmuz günü saat 17.30’da güçlerimiz, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Bradost bölgesindeki Lêlîkan tepesinde konumlanan işgalci TC güçlerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin 2 koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

BARZAN’DA 3 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Aynı gün saat 19.45’te güçlerimiz, Güney Kürdistan sınırları içerisinde bulunan Barzan bölgesine bağlı Tepê Xwedê mıntıkasında konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan düşman mevzii ve barınaklarının yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 3 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci güçler çevresindeki alanı bomba atarlar ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.

PERVARİ’DE ASKER MEVZİLER VE BARINAKLAR VURULDU: 6 ÖLÜ

7 Temmuz günü saat 17.00’da güçlerimiz, Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Girê Şoxa karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Karakoldaki mevzii ve barınakların etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 6 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanda bir operasyon başlatmış ve bu operasyon aynı gün saat 21.00’da sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

İŞ MAKİNELERİNE SABOTAJ EYLEMİ

İşgalci TC ordusu bir süredir Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Mergêzer ile Şıtazan arasında yol çalışması yapmaktadır. Güçlerimiz, 8 Temmuz günü saat 03.30’da yol çalışması yapan iş makinelerine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylem sonucunda 4 dozer aracı ve bu araçlara ait yakıt varilleri tümden imha olmuştur. Eylem ardından yol çalışmasını durduran işgalci TC ordusu, kobra tipi taarruz helikopterleri ile Deriyê Cafer ve Dola Orşê alanlarını bombalamıştır.”