Güney'de Efrîn yürüyüşleri için çalışmalar başladı

Güney Kürdistan’ın 8 şehrinde yapılacak yürüyüş ve eylem programını halka açıkladıktan sonra bugün yürüyüş ve eylemler için çalışmalar başladı.

KNK dün Süleymaniye, Koye ve Ranya’da, önceki gün ise Kelar ve Halepçe’deki toplantılarıyla, Efrîn’e destek vermek için Güney Kürdistan’ın 8 şehrinde yapılacak yürüyüş ve eylem programını halka açıkladıktan sonra bugün yürüyüş ve eylemler için çalışmalar başladı.

KNK üyeleri Süleymaniye, Kelar, Halepçe, Ranya, Koye, Diyana, Hewler ve Duhok’ta yapılacak yürüyüşler için bu kentlerde çalışmalar başlattı. KNK, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri üyeleri, kadın ve gençlik örgütlerinin üyeleri bu kentlerde halkın kitlesel bir şekilde yürüyüşlere katılarak, Efrîn direnişine daha güçlü bir destek verilmesi için evler, iş yerleri ve resmi kurumlar ile aşiret temsilcilerini ziyaret etmeye başladı. Yürüyüşlerde işgalci saldırılara en üst düzeyde tepki gösterilmesi bekleniyor.

Efrîn'e dönük Türk devletinin işgal girişimi başladığı günden itibaren Güney halkı çeşitli eylemlerle direnişe destek vermişti.