Güneş: Kadınlar ayağa kalkmalı

‘Değişim ve Özgürlük için Sende Ayağa Kalk’ hamlesine dikkat çeken PAJK Koordinasyon Üyesi Şimal Ülkem Güneş, öncelikle kadınların ayağa kalkması gerektiğini söyledi.

PAJK Koordinasyon Üyesi Şimal Ülkem Güneş, Kürt Özgürlük Hareketi’nin tüm saldırılara karşı halkla birlikte durmakta kararlı olduğunu vurguladı.

PAJK Koordinasyon Üyesi Şimal Ülkem Güneş,  Stêrk TV’de yayınlanan Rojeva Jin programına konuk olarak soruları yanıtladı. 

İşgalci Türk devletinin katliam planlarının kendilerini yıldıramayacağını belirten Şimal Ülkem Güneş, “Düşman ağırlıklı olarak hava saldırıları ve özel savaş taktikleriyle Kürt Özgürlük Hareketi’ni bitireceğini sanıyor. Bu tür kirli planlarla hiçbir zaman yok edemez“ dedi.

Türk devletiyle işbirliği yapan ve onu destekleyen güçlerin, Kürdistan halkının kazanımlarından, özgür iradesiyle ayakta kalmasından ve birlik olmasından rahatsız olduğunu kaydeden Şimal Ülkem Güneş, Kürt Özgürlük Hareketi’nin bunlara karşı halkla birlikte durmakta kararlı olduğunu vurguladı.

Kürt Özgürlük Hareketi’nin on binlerce şehit savaş esirine işaret eden Ülkem Güneş, “Bu, aynı zamanda onur ve namusun mücadelesidir“ şeklinde konuştu.

Güneş, aslında bütün Kürdistan halkının ayağa kalkması gerektiğini söyleyerek, kadın örgütünün başlattığı ‘Değişim ve Özgürlük için Sende Ayağa Kalk’ hamlesine dikkat çekti. PAJK Koordinasyon Üyesi Şimal Ülkem Güneş, “Öncelikle kadının ayaklanması gerekir. Genç ve kadın toplum içerisindeki rolünü oynamalı“ dedi.