Güçlükonak’ta yeni dönem hazırlığı

Güçlükonak, 29 yıldır devlet-ağa işbirliğiyle yönetiliyor. HDP’nin adayı Mehmet Emin Kılıç, “Artık buna son vereceğiz” diyerek, yeni bir dönemin hazırlığını yaptıklarını söyledi.

Geçtiğimiz seçimlerde 45 oy farkı ile kaybettirilen HDP’nin belediye eşbaşkan adayı Mehmet Emin Kılıç, bu defa Güçlükonak’ta kazanacaklarını belirtti.

Şırnak’ın Güçlükonak ilçesi için eşbaşkan adayı olan Mehmet Emin Kılıç, doğup büyüdüğü yer için hayallerini gerçekleştirmeye geldiğini söyledi. Güçlükonak’ın Şerkaniya köyünde 1976’da doğan, ilk ve ortaokulu köyünde bitiren Kılıç, liseyi de medreselerde okudu. Üniversite için Suriye’nin Şam kentine giden Kılıç, İlahiyat mezunu olarak ailesinin yanına döndü. 3 çocuk babası olan Kılıç, bölgedeki birçok kişi gibi devletin acı yüzünü köylerinin yakılıp boşaltılması ile yaşadığını söylüyor. Kılıç o zamanları şu şekilde anlatıyor: “Bizler de yine Güçlükonak’a ait daha güvenli bir köye göç etmek zorunda kaldık. O dönemde önceliğimiz okumaktan çok aile geçimi olmaya başladı. Çalışmak ve aileme bakmak zorundaydım. Köyümüz yakılıp boşaltıldığında üzerimizdeki kıyafetlerden başka bir şeyimiz olmadan gitmek zorunda bırakıldık. Sil baştan bir hayat kurmak da hiç kolay olmadı. Ailecek mevsimlik işçi olarak fındığa da gittik pamuk toplamaya da.”

HASTANEDE, GÜN TV’DE

Evlendikten sonra Amed’e yerleşerek orada devlet hastanesinde yaklaşık 15 yıl muhasebe sorumlusu olarak çalıştı. Memur olmadan önce de sonra da parti çalışmalarında bulunan Kılıç, bu işinden istifa ederek KHK ile kapatılan Gün TV’de yayınlanan ‘Gulistan’a delal’ programının sunuculuğunu yaptı. Kanal kapatılana kadar 5 yıl boyunca devam etti.

GÜÇLÜKONAK HALKI BEKLİYOR

Şimdi de doğup büyüdüğü, içerisinde her türlü zorluğu yaşadığı ilçesi için belediye eşbaşkan adayı olarak dönen Kılıç, şunları söyledi: “29 yıldır belediyesini başkalarının yönettiği ve ağalık sisteminin yaşatıldığı Güçlükonak için adaylığımı koydum. Şimdiye kadar sistemin elinde sömürülmüş, gerileştirilmiş olan bu ilçeye de parti ahlakımızı taşımak istedik. Geçtiğimiz seçimlerde 45 oy farkla kaybettik. Bu defa kazanacağımıza olan inancımız tamdır. Halkımızın da bizden yana umutlu ve beklenti içerisinde olduğunu biliyoruz.”

29 YILLIK SALTANATA SON

Şimdiye dek Güçlükonak ilçesi için ciddi çalışmaların olmamasını da eksiklik olarak değerlendiren Kılıç, “Yeterince emek veremedik Güçlükonak halkına. Bunun özeleştirisiyle yaklaşıyoruz. Güçlükonak halkı HDP’yi bekliyor. 29 yıldır ağalık yönetimine artık son vereceğiz. Kendilerinden arta kalanlar ile halka hizmet ettiklerini sananlara da belediyeciliğin nasıl olması gerektiğini göstereceğiz” şeklinde konuştu.