Goran ve Komele'den BM'ye: Efrîn için harekete geçin!

Goran Hareketi ile Komala İslami yaptıkları ortak açıklama ile Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal tehditlerini kınadı, BM ve uluslararası kamuoyuna da saldırı tehditleri karşısında harekete geçme çağrısı yaptı.

Goran (Değişim) Hareketi ile Kürdistan İslami Topluluk Partisi'nin (Komala İslami) Güney Kürdistan Parlamento grupları yaptıkları ortak yazılı açıklama ile Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal tehditlerini kınadı.

Uluslararası kamuoyuna Efrin'e yönelik tehditler karşısında sorumluluğunu yerine getirme çağrısı yapılan açıklamada, "Rojava Kürdistanı ve Efrîn'deki halkımız hassas bir süreçten geçiyor ve Türk devletinin askeri saldırı tehditleriyle yüz yüzeler. Bizler bu tehditleri şiddetle kınıyoruz" denildi.

Güney Kürdistan Parlamentosu'na da saldırılar karşısında tutum alma çağrısının yapıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Uluslararası kamuoyu ve başta ABD olmak üzere DAİŞ karşıtı koalisyon Efrîn'deki kardeşlerimizin güvenliğinden sorumludur. Türk devleti de Suriye halklarının taleplerine ve tercihlerine saygı göstermelidir. Birleşmiş Milletler (BM), insan hakları örgütleri ve DAİŞ karşıtı koalisyon Efrîn'e yönelik saldırılar karşısında harekete geçmeli."