Goran Genel Başkanı Elî: Yaşananların sorumlusu Barzani'dir

Goran (Değişim) Hareketi Genel Başkanı Omer Seyîd Elî, Kürdistan Bölgesi'nde yaşananların birinci dereceden sorumlusunun KDP Genel Başkanı Mesûd Barzani olduğunu söyledi.

Goran (Değişim) Hareketi Genel Başkanı Omer Seyîd Elî, Kürdistan Bölgesi'nde yaşananların birinci dereceden sorumlusunun Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkanı Mesûd Barzani olduğunu söyledi.

Partisine yakın bir televizyon kanalına konuşan Omer Seyîd Elî, "Bu yaşanan büyük kırılma 1975 yılındaki kırılmanın benzeridir. Aynı zamdan KDP ile YNK'nin 25 yıllık iktidarlarının bir sonucudur" dedi.

Yaşananların Kürdistan Bölgesi için çok zor bir şey olduğunu belirten Goran Genel Başkanı, "Bu durum KDP ile YNK'nin siyasi çıkarları için kullandıkları referandumun sonucudur. Neticede de Kürdistan Bölgesi topraklarının yüzde 50'si Federal Hükümet'e bırakılmış oldu" ifadelerinde bulundu.

Omer Seyîd Elî, Kürdistan Bölgesi'nde çözümün Ulusal Kurtuluş Hükümeti ile sağlanabileceğini belirterek, bunun sağlanmaması durumunda Goran'ın halkın sesine kulak vereceğini söyledi.