Gözaltında işkenceye gören Yoldaş ameliyat edildi

Bağlar’da bir kişinin katledildiği ev baskınında gözaltına alınan ve ağır işkenceye maruz kalan Ahmet Yoldaş, kaldırıldığı Diyarbakır Askeri Hastanesi’nde ameliyat edildi. Eşi Birsen Yoldaş ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Amed’in Bağlar ilçesinin Karacadağ Caddesi üzerinde bulunan bir apartman dairesinin üçüncü katına 21 Temmuz’da yapılan ev baskınında Mardin Kızıltepe doğumlu Mücahit Yılmaz adlı kişi yaşamını yitiriş, ev sahibi Ahmet ve Birsen Yoldaş çifti ise gözaltına alınmıştı. Yaşamını yitiren Mücahit Yılmaz’ın cenazesi, kaldırıldığı Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda ailesi tarafından teşhis edilmesine rağmen Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından DNA sonucu gerekçesiyle verilmemişti.

Ev baskını sırasında ve gözaltı aracında uğradığı ağır işkence ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmeden, Diyarbakır Askeri Hastanesi’ne kaldırılan Ahmet Yoldaş, ameliyat edildi. Yoldaş’ın maruz kaldığı işkence sırasında sağ ayak kemiklerinin kırılması sonucu ameliyata alındığı ve doktor kontrolünde olduğu belirtildi. Yoldaş’ın sağ kulağının sargılı olduğu, göğüs kafesinde de işkence izlerinin olduğu belirtildi.

Aynı gün gözaltına alınan eşi Birsen Yoldaş’ın ise, dün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde alınan ifadesi ardından serbest bırakıldı.