Gizli tanık Takva, AKP'nin Van adayı oldu

Rehin tutulan Bekir Kaya davasının gizli tanığı iken teşhir olan VAN-TSO Başkanı Necdet Takva, AKP’nin Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

Türk Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yerel seçimlerde partisinden aday olan isimleri açıklamaya devam etti. Erdoğan’ın açıkladığı isimlerden biri, tam da AKP’nin halka uyguladığı yargı zulmüne denk düşen bir isim. Bugüne kadar AKP’ye 'gizli tanık' olarak hizmet eden Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN-TSO) Başkanı Necdet Takva, Van halkının karşısına AKP adayı olarak çıkacak.

BEKİR KAYA HAKKINDA YALAN İFADE VERDİ

VAN-TSO Başkanı Takva, 6-7-8 Ekim Kobanê direnişinin ardından sadece Van ve Amed büyükşehir belediyeleri hakkında açılan kamu davaları kapsamında Bekir Kaya aleyhine gizli beyanda bulundu.Takva, mülkiye müfettişlerine, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bekir Kaya’nın bilinçli olarak çıkan yangınlara müdahale etmediğini ileri sürdü.

SONRA REDDETTİ...

Konunun yargıya taşınması ve Takva’nın gizli tanık iken teşhir olmasının ardından, duruşmada kendisine müfettişler tarafından uzatılan yazıyı okumadan imzaladığını belirterek, kendisinin iddia edildiği şekilde bir ifade vermediğini söyledi.

Daha önce mülkiye müfettişlerine DBP’li Büyükşehir Belediyesi’nin çıkan yangına müdahale etmediğini söyleyen Takva, duruşmada ise olaylar sırasında evden çıkamadığını belirterek, bu nedenle olaylara müdahale edilip edilmediğini bizzat görmediğini söyledi. Valilik binasında mülkiye müfettişleriyle yaklaşık 1 saat süren bir görüşme yaptığını ve Van esnafının uğradığı zararı anlattığını söyleyen Takva, “Bu görüşme sonrası düzenlenen ifade tutanağını okumadan imzaladım. Mahkemenize söylediklerimi yazılı ve sözlü olarak tekrar ederim” dedi. 

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bekir Kaya, çelişkili ifade veren ve "mülkiye müfettişinin hazırladığı ifade tutanağını okumadan imzaladım" diyen tanık Necdet Takva hakkında yalan tanıklıktan' suç duyurusunda bulunulmasını istemişti.