Gezi’nin çocukları Rojava devriminde yaşıyor

Kobanêli çocuklar, Gezi direnişinde hayatını kaybedenlerini unutmadı.

Halkların Birlik ve Dayanışma Bürosu (Saziya Yekîtî û Piştgiriya Gelan) tarafından hazırlanan bir videoda, Kobanêli çocuklar Gezi direnişini andı.

“Gezinin çocukları Rojava devriminde yaşıyor” başlığı altında yayınlanan görüntüdeki çocukların mesajı, Gezi hareketinin beşinci yıldönümüne denk geldi.

Çocuklar, ders gördükleri sınıfta tahtaya Gezi direnişinin sembollerinden Berkin Elvan’ın resmini çizdi.

Halkların Birlik ve Dayanışma Bürosu yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

Kobanê’nin devrim çocukları Gezi direnişinin ve direniş şehitlerinin anılarının izini sürüyorlar. Bir çoğu Gezi direnişinin yapıcılarından olan 33 düş yolcusunun Suruç’takatledilmelerinden sonra, Kobanê’nin çocukları, onların düşlerinin izini süreceklerine söz vermiş ve adlarını, parklarda, sokaklarda ve caddelerde yaşatmaya başlamışlardı. Onlar aynı zamanda Gezi direnişini de unutmadıklarını gösteriyor, Rojava hayal gücünün iktidar olduğu topraklardır. Bu topraklarda, düş, umut ve direnç büyütülmektedir. Devrim gibi coşkulu, düşler gibi aydınlık bir gelecektir onlar. Gezi direnişinde şehit düşenlerin düşlerini Rojava devriminin çocukları ile birlikte gerçekleştireceğiz. Rojava devriminin çocukları Gezi direnişinin çocuklarını unutmayacak. #GeziKalır Biz unutmayacağız! Em ji bîr nakin!”