Gever ve Çukurca’da gerilla eylemleri

HPG Basın İrtibat Merkezi, Zagroslarda başlatılan ‘’Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş Devrimci Hamlesi’’ kapsamında yapılan eylemlere ilişkin açıklama yaptı.

HPG sitesine yer alan açıklamada şu bilgiler verildi:

Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ve Çelê (Çukurca) ilçelerinde işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir.

23 Temmuz günü saat 13.30’da Gever’e bağlı Şehit Zerdeşt ve Şehit Rahime tepeleri arasında konumlanan düşman askerleri güçlerimizce hedeflenmiştir. Eylemde tespit edilebilen 1 düşman askeri öldürülmüştür.

Güçlerimiz, 24 Temmuz günü saat 07.00’da Çelê’ye bağlı Koordine tepesinde konumlanan düşman askerlerine yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir. Eylemden sonra işgalci TC ordusu alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

22 Temmuz günü saat 06.00’da güçlerimiz Çelê’ye bağlı Tepê Maruka karakolunu hedeflemiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir. Eylemden sonra işgalci TC ordusu alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.