Gever’de sabotaj eylemi: 13 asker öldürüldü

HPG gerillalarının Gever’de Türk askerlerine yönelik düzenledikleri eylemde 13 asker öldürüldü.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), HPG ve YJA Star gerillalarının eylemlerinin detaylarını paylaştı.

Xakurkê’de işgal operasyonunda yer alan askerlere eylem düzenlendiğini kaydeden HPG BİM, ölen ve yaralanan asker sayısının tespit edilemediğini belirtti.

HPG BİM açıklaması şöyle: “Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 29 Temmuz günü işgalci TC ordusuna yönelik etkili eylemler düzenlemiştir. Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

Saat 10.30’da güçlerimiz, Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Sarya Tepesi çevresinde konumlanan işgal operasyonun birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman birliğinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Saat 11.30’da güçlerimiz, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Astenga Reş karakolundan Wargenima karakolu istikametinde ilerleyen işgalci TC ordusunun zırhlı araçlardan oluşan bir konvoyuna yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Sabotaj taktiği ile düzenlenen bu eylemde kirpi tipi zırhlı bir araç tümden imha edilirken, 13 askerin de öldüğü değerlendirilmektedir. Eylem ardından çevresindeki alanı ağır silahlar ile rastgele bir şekilde tarayan işgalci TC ordusu, Skorsky helikopterler ile ölü askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

KOBRA TİPİ HELİKOPTERLER HEDEFLENDİ

29 Temmuz günü saat 21.00 ile 23.00 arasında işgalci TC ordusu Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine Tepesi’ne çok sayıda zırhlı araç ile sevkiyat gerçekleştirmiştir. Bu sevkiyat esnasında Xeregol ve Şelalê alanlarını bombalayan kobra tipi helikopterler güçlerimizin hedefi olmuştur. Yoğun ateş altına alınan helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda bırakılmıştır.

KARAKOLA MALZEME TAŞIYAN ARACA EYLEM

Botan’da devam etmekte olan Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 28 Temmuz günü saat 17.15’te Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Şuxa karakoluna malzeme taşıyan bir araca yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman aracının etkili bir şekilde vurulup darbelendiği bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanı ağır silahlar ile rastgele taramış ve bunun sonucunda ormanlık alanda yangın çıkmıştır.

TATVAN’DAKİ BOMBARDIMANDA 4 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

27 Temmuz günü saat 09.30’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Cangıza köyü alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda 4 arkadaşımız şehit düşmüştür. Bombardımanlar ardından işgalci TC ordusu alanda bir operasyon başlatmıştır. Operasyon aynı gün saat 14.30 sularında alandan geri çekilmiştir. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

MEDYA SAVUNMA ALANLARI BOMBALANDI

29 Temmuz günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda saat 13.00’da Avaşin bölgesine bağlı Tepê Sor alanını, saat 19.00’da Zap bölgesine bağlı Werxelê alanını, saat 22.45’te ise Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Beritan alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”