Gever’de operasyon birliği vuruldu: 9 asker öldürüldü

HPG BİM, işgalci Türk ordusuna yönelik Gever’de yapılan eylemde 9 askerin öldürüldüğünü, çok sayıda askerin de yaralandığını açıkladı.

Gerilla eylemlerine ilişkin açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında Gever’de Türk ordusuna yönelik düzenlenen eylemde 9 askerin öldürüldüğünü belirtti.

HPG BİM açıklaması şöyle: “Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz Hakkari’de işgalci TC ordusunun işgal operasyonuna yönelik etkili bir eylem düzenlemiştir. İşgalcilerin ağır darbeler aldığı bu eylemin ayrıntıları şöyledir:

İşgalci TC ordusu Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Geliyê Doski alanında bir süre önce operasyon başlatmıştı. İşgalci askerler alanda bulunan Berdereşê köyüne yerleşmiş ve mevzilenme çalışmaları yapmıştır. Güçlerimiz işgalcilerin bu hareketliliğini bir süre denetim altına aldıktan sonra 23 Temmuz günü saat 19.30’da askerlerin konumlandığı mevzii ve barınakları hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının 2 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde hedeflenen bir düşman binası imha edilmiş, etkili bir şekilde vurulan zırhlı bir araç da ağır darbeler almıştır. Gerçekleştirilen bu eylem sonucunda tespit edilebilen 9 asker öldürülmüş, çok sayıda asker ise yaralanmıştır.

Eylem ardından işgalci TC ordusu Skorsky helikopterler ile Berdereşê köyü çevresine indirmeler yapmıştır. İşgalci TC askerleri köy çevresinde bulunan çobanlara işkenceler yaparken, bölge giriş çıkışlarını da kapatmıştır.

TÜRK ORDUSU GEVER’DE OPERASYON BAŞLATTI

26 Temmuz günü (bugün) saat 08.30’da işgalci TC ordusu Hakkari’nin Gever ilçesine bağlı Pagenkê ve Kavlegundê köyleri alanında bir operasyon başlatmıştır. Devam eden operasyon ile ilgili ayrıntılar elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır.

TÜRK ORDUSUNUN BOMBARDIMANINDA HALKA AİT MALLAR ZARAR GÖRDÜ

İşgalci TC ordusu 25 Temmuz günü saat 19.00 ile 19.30 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Gare bölgesine bağlı Bergare’nin Kani Sarkê köyü alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız olmazken yöre halkına ait bağ ve bahçelerde maddi hasar meydana gelmiştir.”