Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Gever, Çelê ve Qilaban’da işgalci güçlere yönelik eylemler

HPG gerillaları, Gever, Çukurca ve Uludere’de Türk askerlerine yönelik eylemler düzenledi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemlerine ilişkin şunları belirtti: “Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesinin ikinci aşaması kapsamında güçlerimiz, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ve Çelê (Çukurca) ilçelerinde işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir.

22 Ekim günü saat 10.40’ta güçlerimiz, Gever’e bağlı Oremar alanında bulunan Şehit Rahime tepesine giden yolun güvenliğini sağlamaya çalışan bir düşman birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Eylemde tespit edilebilen 1 asker öldürülmüştür. Aynı gün saat 11.30 sularında güçlerimiz, yol çalışması yapan kepçeyi de hedeflemiştir. Bu eylemdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.

22 Ekim günü saat 13.00’da güçlerimiz, Gever’e bağlı Şehit Elişêr tepesindeki düşman birliğine yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

22 Ekim günü saat 12.00 sularında güçlerimiz, Çelê’ye bağlı Koordine tepesine yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Düşman mevziilerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

ULUDERE’DE ASKER MEVZİLERİNE EYLEM

21 Ekim günü saat 07.00’da güçlerimiz Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Yekmal tepesinde konumlanan işgalci TC ordusunun askerlerine yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin ve nizamiyenin isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

MUTKİ’DE ÇATIŞMA

10 Ekim günü Bitlis’in Mutki ilçesinde bulunan Geliyê Mutki alanında işgalci TC ordusu askerleri ile karşılaşan bir gerilla birliğimiz, düşman güçleri ile çatışamaya girmiştir. Yaşanan çatışmada ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilemezken bir gerillamız şehit düşmüştür.

Düşman güçlerine karşı kahramanca savaşarak şahadete ulaşan Ferhat arkadaşımızın sicil bilgileri şu şekildedir:

Kod Adı: Ferhat Sipan
Adı Soyadı: Baran Birdal
Doğum Yeri: Bitlis
Anne - Baba Adı: Nurgül - Nurettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 Ekim 2017 / Bitlis