Gevaş’ta kontralar vuruldu

Gerillalar Van’ın Gevaş ilçesinde kontralara yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Eylemde 4 konra yaralandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve hava saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şunlar belirtildi:

“18 Haziran günü 00.10 sularında güçlerimiz Van'ın Gevaş ilçesine bağlı Taxa Jor ve Metmanis mahalleleri arasındaki yolu trafiğe kapatmıştır. Yolu trafiğe kapatan güçlerimiz süreç hakkında halka bilgilendirmelerde bulunmuş ve kimlik kontrolleri yapmıştır. Bu eylemden sonra saat 02.00'da işgalci TC ordusuna ait kontra birlikler, eylem alanına müdahale etmeye çalışmıştır. Güçlerimiz bu kontra birliklere yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiş ve 4 kontra yaralanmıştır. Bu eylem ardından alanda operasyon başlatan işgalciler, alandaki bazı evlere baskın düzenleyerek halka baskı uygulamıştır. Eylemi gerçekleştiren birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlara ulaşmıştır.

22 Haziran günü saat 08.00'da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanlarından Heftanin bölgesine bağlı Qesrokê ve Şehit Delila vadisini bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”