Gerillalardan Xakurkê’de işgalci Türk ordusuna yönelik eylem

HPG BİM, HPG gerillalarının Xakurkê’de işgalci Türk ordusuna yönelik düzenledikleri eylemlerde 4 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) HPG gerillalarının düzenlediği eylemlerin detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

HPG BİM açıklamasında şunları belirtti:

“Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 1 Ağustos günü saat 13.00’da Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesinde devam etmekte olan işgal harekâtına yönelik eş zamanlı 2 eylem düzenlemiştir.

Güçlerimiz, Şehit Botan Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman birliğinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 asker öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanı ağır silahlar ile çevresindeki alanları rastgele bir şekilde taramıştır.

Şehit Sarya Tepesi yamacında konumlanan işgalcilerin gizli bir birliği güçlerimizce hedeflemiştir. Yoğun ateş altına alınan bu gizli birlikteki 2 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanı ağır silahlar ile çevresindeki alanları rastgele bir şekilde taramıştır.

Bu eylemleri gerçekleştiren birliklerimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

TÜRK ORDUSU GEVER’DE OPERASYON BAŞLATTI

28 Temmuz günü işgalci TC ordusu Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Balayan Jêr ve Balayan Jor alanları ile Dêzê köyü alanında bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün akşam saatlerinde işgalci TC ordusu operasyon alanını taarruz helikopterleri ile bombalamıştır. 31 Temmuz günü geri çekilen operasyon ile ilgili ayrıntılı bilgiler elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır.

TENDÜREK’TE ÇATIŞMA

27 Temmuz günü saat 20.30 sularında Tendürek bölgesinde bulunan Diyadin alanında işgalci TC ordusunun birlikleri ile karşılaşan güçlerimiz, burada çatışmaya girmiştir. Yaşanan yoğun çatışmalarda düşmana ağır darbeler vuran 2 arkadaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır. İşgalci TC ordusu gece saatlerinde Skorsky helikopterler ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın sicil bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

TÜRK ORDUSU MEDYA SAVUNMA ALANLARINI BOMBALADI

1 Ağustos günü saat 21.50’de işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Karker alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”