Gerillalardan Gever ve Xakurkê’de Türk askerlerine eylem

HPG gerillalarının Gever’de 24 Temmuz günü düzenlediği eylemde 4 asker mevzisi imha edilirken, 12 asker de öldürüldü.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) HPG ve YJA Star gerillalarının düzenlediği eylemlerin detaylarını paylaştı.
Hakkari’nin Gever, Xakurkê’de Şehit Sarya Tepesi’ne düzenlenen eylemlerde en az 13 asker öldürüldü.

HPG BİM açıklaması şöyle:

“Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz işgalci TC ordusuna yönelik etkili eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Kaportê köyünde Haşim Hasın ve Cebeli Bali adlı kişiler işgalci TC ordusu ile çalışmamaları konusunda güçlerimiz tarafından defalarca uyarılmıştır. 23 Temmuz günü saat 22.00’da güçlerimiz, bu uyarıları dikkate almayan bu kişilere ait olan bir şantiyede bulunan 3 kamyon, 2 kepçe ve çok sayıda şantiye malzemesi yakarak imha edilmiştir.

GEVER’DE 4 MEVZİ İMHA EDİLDİ: 12 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

24 Temmuz günü saat 08.00’da güçlerimiz, Gever ilçesine bağlı Şehit Afat Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının yakın mesafeden yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 4 düşman mevziisi tümden imha edilmiş, tespit edilebilen 12 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu çok sayıda taarruz helikopteri desteği ile ölü ve yaralı askerleri skorsky helikopterlerle alandan uzaklaştırmıştır.

Aynı gün saat 12.20’de YJA Star güçlerimiz, Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesinde devam eden işgal harekâtına yönelik Şehit Sarya Tepesi çevresindeki ormanlık alanda ağaçları kesmeye çalışan işgalci TC askerlerine yönelik suikast eylemi düzenlemiştir. Hedeflenen düşman birliğindeki 1 asker öldürülmüştür.

Şehit Sarya Tepesi’ndeki askerlere yönelik gerçekleştirilen eylem ardından güçlerimiz, saat 19.30’da Xakurkê bölgesindeki Şehit Derweş Tepesi’nde işgalci TC ordusuna ait bir kepçe aracını hedeflemiştir. Kepçe aracının yoğun ateş altına alındığı bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI KANDİL’İN BÊPALAN KÖYÜNÜN ÇEVRESİNİ BOMBALADI

24 Temmuz günü saat 16.00 ile 17.30 arasında savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Kandil bölgesine bağlı Bêpalan köyü çevresini, saat 20.15’te ise Zap bölgesine bağlı Kurojahro alanını bombalamıştır.”