Gerillalara kutlama mesajı: Düşmana gereken dersi verdiniz!

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, Zap bölgesinde Türk ordusunun püskürten gerilla güçlerine kutlama mesajı gönderdi.

Türk ordusu geçtiğimiz ay Çukurca sınır bölgesinden Medya Savunma Alanına bağlı Zap bölgesine yönelik işgal girişimine başlamıştı.

Gerilla güçlerinin bu işgal girişimine karşı sergilediği ve yaptığı eylemler sonucu, Türk ordusu, 10 Temmuz günü geri çekilmek zorunda kaldı. Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, bölgedeki gerilla güçlerine kutlama mesajı gönderdi.

Komutanlığın mesajı şöyle:

Zap Eyaleti Komutanlığına;

Türk ordusunun 16 Haziran’da Zap alanına dönük başlattığı operasyona karşı eyalet güçlerinin sergilediği büyük fedakarlık ve direniş ile düşman bozguna uğratılmıştır. 23 gün boyunca yaratıcı bir biçimde geliştirilen çeşitli tarz ve taktiklerle eyaletinizdeki güçlerimizin hemen her gün, gece ve gündüz sürekli düşman güçlerine karşı geliştirdiği eylemsellik ve direniş çok anlamlı, değerli bir düzey kazanmıştır.

‘DÜŞMANA GEREKEN DERSİ VERDİNİZ’

Zap eyaletindeki bu savaş süreci, çağımızın gelişen teknolojisine karşı insan iradesinin ve yeteneğinin nelere kadir olduğunu ortaya koymuş ve insan yeteneğinin üstünlüğünü ve zaferini ispatlamıştır. Gösterilen büyük cesaret, kararlı irade ve yaratıcılıkla, çok az bir kayıpla düşmana ağır kayıplar verdirilmiştir. Düşmana gereken dersi veren bu kutsal direnişin geliştirilmesinde çaba gösteren ve bizzat pratikte savaşarak yaratıcılık sergileyen tüm komutan ve savaşçı yoldaşları kutluyor, başarılarının devamının beklentisiyle tüm yoldaşları selamlıyoruz. 23 gün süren bu direniş sürecinin yaratılmasında büyük emek ve pay sahibi olan kahraman şehitlerimizi değerli komutan Şehit Mervan şahsında anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Onların yarattığı bu büyük direniş ve başarıya layık bir biçimde anılarının Özgür Önderlik ve Özgür Kürdistan mücadelesinde yaşatılacağının sözünü veriyoruz.

‘İNSAN İRADESİ TEKNİĞİ YENMİŞTİR’

Değerli Yoldaşlar;

Son 23 gün Zap’ta Kela bedeve etrafında yürütülen direnişin altında çok iyi biliyoruz ki, Zap alanında 10 aydan bu yana sürdürülen direniş tecrübesi ve fedakarlığı yatmaktadır. Eylül 2016’dan bu yana Zap’ta yaz-kış demeden sürekli eyalet güçlerinizin Zap alanında büyük bir fedakarlıkla yürüttükleri direniş bugünkü başarıların temelini atmıştır. 10 ay boyunca aralıksız bir biçimde düşmana karşı eyalette gelişen savaş, kendi içinde bir takım yetmezlikleri taşısa da, Şehit Serhatların, Rojinlerin, Medeni ve Ekinlerin Bager ve Mervanların şahsında büyük bir direnişe dönüşmüş ve sonuç itibariyle başarılı bir düzey açığa çıkarılmıştır. Bu savaş süreci boyunca direniş kahramanları olan şehitlerimizi anıyor, emek sarf eden tüm yoldaşları selamlıyor, başarılar diliyoruz. Açığa çıkarılan bu taktik düzeyin yetmezliklerinin aşılması ve daha yeterli hale gelmesi halinde, daha büyük başarıları elde edeceğinize inanıyor, bu temelde sizlere başarılar üstün diliyoruz.