Gerillalar: Komployu da tecridi de yeneceğiz!

HPG ve YJA-STAR gerillaları, 9 Ekim komplosunun tecrit ve işgalle devam ettirilmek istendiğini belirtti. Gerillalar, komployu ve tecridi yeneceklerini söylediler.

Xakurkê’de Türk işgalciliğine karşı savaşan HPG ve YJA-STAR gerillaları, 9 Ekim komplosunun yıl dönümü vesilesiyle konuştular.

'İŞGALCİLİK KOMPLONUN DEVAMI'

Edessa Efrîn, Türk işgalciliğinin Güney topraklarında yürütmek istediği savaşın 9 Ekim Komplosu'nun bir devamı olduğunu söyleyerek, şöyle dedi:

"Bu komplo sadece Önderliğimiz üzerinde değil, Kürt halkı ve bir ulus üzerinde uygulandı. Bu nedenle Önderliğimiz sadece bir kişi olarak ele alınamaz. Önderliğimize uygulanan komplo aynı zamanda Kürt halkının kazanımlarını ve varlığını ortadan kaldırmaya yöneliktir. Bununla Kürt halkı korkutulmak ve bastırılmak isteniyor. Komplonun esas amacı budur. Önderliğimizin Suriye’den çıkıp Avrupa’ya gitmesi aslında Kürt sorununa bir çözüm bulabilmekti. Fakat komplonun Avrupa’da da devam ettirilmesi, bunun uluslararası boyutunu gözler önüne sermiştir.

Önderliğimizin komplo ile esir alınmasıyla hedeflenen, Önderliğimizin fiziki varlığını sınırlayarak Kürt halkının da ruhen esir alınmasıydı. Ancak bu böyle olmadı. Şimdi bile Kürtler daha çocukluklarında Önderlik kelimesini öğreniyorlar. Çünkü fiziki olarak bir esaret var ama ruhen Önderlikle birlikte hâlâ yaşayan bir halk var. Önderliğimizin felsefesi ya da bir kelimesi Kürt halkına güç veriyor. Bu nedenle Kürt halkı Önderliklerine bağlı.

Şimdi uygulanan tecrit durumuna karşı da Kürtler bilinçlenmiş, bunun kendileri için de ne anlama geldiğini iyi anlamış durumdadırlar. Bizim de mücadelemiz ve savaşımız tecride ve komploya bir cevaptır. Bu nedenle mücadelemizi büyütecek, eylemlerimizi en üst seviyeye çıkaracağız.”

'TECRİT KORKULARINI GÖSTERİYOR'

HPG Gerillası Andok Erîş ise, “Önderliğimize uygulanan tecrit, Önderliğimizden duyulan korkunun bir ifadesidir” diyerek, şöyle devam etti:

"Önderliğimize karşı büyük bir komplo uygulandı. Biz bu komployu ve tecridi kınıyoruz. Önderliğimizin ailesiyle bile görüştürülmemesi, Önderliğimizden ne kadar korktuklarını gösteriyor. Birçok devletin bir araya gelerek böyle bir komplo geliştirmesi, aslında birçok şeyi gösteriyor.

15 Şubat ile birlikte İmralı süreci de başlamış oldu. Bununla birlikte gelen ağır bir tecrit söz konusudur. Bizim de hedefimiz Önderliğimizi özgürleştirmektir. Biz bu hedefimize ulaşacağız. Bu hedefimizi başarıya ulaştıracağız. Buna inancımız tamdır.”

'PLANLARINI UYGULAYAMADILAR'

HPG gerillalarından Kawa Hesinkar, “9 Ekim Komplosu hegemonik güçlerin birleşerek gerçekleştirdikleri bir komplodur" dedi. Hesinkar, şunları kaydetti:

"Komplonun nedenlerinden biri de PKK hareketinin bu güçlerin planları önünde engel olmasıdır. Bunun için de Önderliği kendi önünde engel olarak gördüler. Komplo ile hedeflenen Önderlik olmadan bir PKK hareketi oluşturmaktı. Önderlik olmadan Kürt halkı üzerinde uygulayacakları politikaları daha rahat yürütebileceklerini sandılar.

Bütün sömürgeciler kendi planlarını uygulayabilmek için Önderliğimizi hedef aldılar. Her zaman tek istedikleri şey Önderliğimizin fikirleriyle Kürt halkını birbirinden uzak tutmak, ikisini birbirinden koparmaktır. Çünkü Önderliğimizin her konuşması Kürt halkına bir yol niteliğindedir.

İşgalciler nasıl Önderliğimizin üzerindeki tecridi ağırlaştırmak istiyorsa, halkları katliamlardan geçirerek Ortadoğu’da kaosun hakim olmasını istiyorsa, bizim de hedefimiz Önderlik üzerindeki tecridi kırana kadar mücadele etmektir. Yine ezilen tüm halklar için mücadelemiz devam edecektir. Türk devleti nasıl ben PKK’yi yok edeceğim diyorsa, biz de işgalciler son bulana kadar savaşmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz."