Gerillalar 2019'u 'zafer yılı' yapmak istiyor

HPG ve YJA Star gerillaları Bahar Zagros ve Mazlum Şahin, 2018 yılında Türk ordusuna karşı başlattıkları hamleleri değerlendirerek, “başarı dolu bir yıl” geçirdiklerini söyledi.

YJA STAR ve HPG gerillaları, Şahin ve Zagros 2018 yılında işgalci Türk ordusunun saldırıları ve gerilla direnişlerini değerlendirdi.

Gerilla Mazlum Şahin, 2008 yılından bu yana Zap alanında yoğun savaş içerisinde yerini almış. Türk ordusunun Zap başta olmak üzere Medya Savunma Alanları’na yönelik çok sayıda saldırısı ve işgal girişimleri oldu. Şahin, bu saldırıların amaçları ve gerillanın yanıt olarak yaptığı eylemleri şöyle değerlendirdi:

“Öncelikle Önderliğimizi selamlıyorum. Aynı zamanda şuan faşist düşmana karşı mevzilerde direnen tüm arkadaşları ve düşmanın tüm baskılarına karşı yılmayan, açlık grevinde olan halkımızı ve yoldaşlarımızı selamlıyorum. Gerilla 40 yıldır gelişen tüm saldırılar karşısında muazzam bir direniş sergiledi. Zap bölgesi gerillacılığın geliştiği, büyük bir tecrübe birikiminin yaşandığı bir alan olmaktadır. Gerillacılık geliştiğinden bu yana Zap gerillacılığına karşı bir saldırı yürütülmektedir. Bu anlamda Direniş kalesi Zap çok önemli ve stratejik bir konuma sahiptir. Önderlik de Zap’ı, ‘Zap Cumhuriyeti’ olarak değerlendirmektedir. Bu anlamda Zap, heybetli bir alan olmaktadır.”

ARKALARINA BAKMADAN GİTTİLER

“2008 yılında, Yaşar Büyükanıt generalliği döneminde gelişen Zap operasyonunda yeni bir teknik geliştirdiler. İlk defa keşif ve savaş uçaklarını kullandılar. Gerillayı tasfiye edeceklerine dair o kadar çok güvenmişlerdi ki tekniklerine... Uluslararası devletler tarafından Türk ordusuna büyük destekler sunuluyordu. Türk devleti kendi basınında ‘Zap’ta gerilla kalmadı, hepsi yok oldu, geriye kalan birkaç kişiyi de elle yakalarız’ diyorlardı. Ancak 2008 yılında Türk ordusunda prestijine dair pek bir şey kalmadı. Amaçları Zap ve Medya Savunma Alanlarında bayraklarını dalgalandırmaktı ancak gerilla büyük bir karşılama gerçekleştirdi. Geldiler ama gidemiyorlardı. Canlarını zor kurtardılar. Skorsky’nin normalde aldığı asker sayısının çok üzerinde asker bindirip alandan kaçıyorlardı. Tüm askeri malzemelerini bırakmışlardı. Aslında Önderlik bu konuda Türk devletini uyarmıştı. ‘Zap Cumhuriyetine gelecekseniz görecekleriniz de vardır’ demişti, öyle de oldu. Arkalarına bakmadan gittiler.”

ZAP ŞAHSINDA TARİH BİR KEZ DAHA TEKERRÜR ETTİ

“Hedef sadece PKK değil Başûr ve Rojhilat halkımızdı” diyen Şahin, Türk devletinin 2016 yılında yine saldırdığını belirterek şunları ekldi:

“Var olan tüm güçleri, daha doğrusu teknikleri ile Zap’a yöneldiler. Dünyadaki en modern teknik TC. tarafından özgürlük gerillalarına karşı kullanıldı. 2016 yılında Zap savaşı tüm çıplaklığı ile ortadaydı. Kürdistan özgürlük gerillasının direnişi, tüm dünyanın gözü önündeydi, tarih Zap şahsında bir daha tekerrür etti. Bize yönelik geliştirilen saldırıların savaş ahlakıyla hiçbir ilgisi yoktur. Türk devleti göğüs göğse savaşacak bir ordu değildir. Şimdi üç gerilla yüz Türk askerine karşı savaşabiliyor. Şuan Medya Savunma Alanındaki konumlanmalarına da bakıldığında anlaşılıyor. Kış süreçlerinde tepelerde kalmak istiyorlar ancak askerlerinde hiçbir şekilde irade söz konusu olmadığı için soğuktan donup ölüyorlar.”

2019 ZAFER YILI OLACAK

Mazlum Şahin, 2019 yılına dönük amaç ve hedeflerini ise şöyle ifade etti:

“2019 yılı için en temel amacımız Önderliğin özgürlüğüdür. Önderliğimiz, düşünce olarak zaten özgürdür ancak Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü gerçekleştirmek onu özgür dağlarımızda görmek en nihai amacımızdır. Aynı zamanda gerillacılıkta dönemin ruhunu yakalamak yeniden yapılanmak, yeni bir tarz ve taktik ile mücadeleyi güçlendirmektir hedefimiz. Başta gençlerimiz olmak üzere tüm halkımız kendini örgütlemeli, kendisine yetebilmelidir. Herkes bulunduğu bölgede faşizme karşı mücadelesini büyütmelidir. Büyük iddiamız ile herkese şimdiden başarılar diliyorum. Bu yıl zafer yılı olacaktır.”

“GERİLLA DÜŞMANI ŞOKA UĞRATTI”

YJA STAR gerillası Bahar Zagros ise özellikle Xakurkê alanını hedefleyen saldırıları değerlendirdi. Türk devleti baharla birlikte Xakurkê alanına yöneldi. Ancak bir yıldır Lêlîkan tepesinin ötesine geçemedi. Bu bölgedeki çatışmalarda yer alan Zagros, şöyle anlattı:

“TC. ordusu 2018 yılının başlangıcında Xakurkê alanına dönük işgal saldırısı gerçekleştirdi ancak geldiği an zaten kırıldı. Hem Kandil hayalleri hayal olarak kaldı hem de Xakurkê’de çok ağır darbeler aldılar. Arkadaşlarda var olan cesaret, düşman üzerine giderkenki fedai ruhları, başarıda kilitlenmiş olmaları düşmanı şoka uğrattı.

“En ummadıkları noktalarda darbe aldılar. Arkadaşlar hiçbir koşulu engel olarak tanımadı. Arkadaşların cesareti fedakarlığı ve başarıları görülüyordu. Özelde kadın arkadaşların eylemlere katılma öncülük yapma cesur duruşları çok etkiliydi. TC. Xakurkê’de bozguna uğradı ve bunda kadın arkadaşların rolü başattı. Bazen günde üç eylemin bile gerçekleştiği oluyordu. Bu durum hala da devam etmektedir ve edecektir. Düşman Xakurkê’de bir gün bile rahat edemedi, edemeyecektir. Zaten geldiklerine pişman oldular.”

ZAFER İDDİASIYLA YENİ YIL

Bahar Zagros, son olarak 2019 yılındaki hedeflerini ve yıla nasıl bir giriş yapacaklarını şöyle ifade etti:

“Bu yıl büyük bir zafer ruhu ile partimizin 41. yılına girdik. Büyük bir coşku ile kutladık. Bu coşku ve zafer iddiası ile yeni yılı karşılayacağız. Yeni taktiklerle başarıyı amaçlayarak Kürdistan topraklarında tek bir askeri bırakmama gibi bir hedefimiz var. Yeni döneme PKK’nin zafer yılı ile girecek herkese şimdiden başarılar diliyorum. Hedefimizin başarısı kaçınılmazdır.”