Gerilladan suikast ve sabotaj eylemleri

HPG gerillaları, bir çok bölgede suikast ve sabotaj eylemleri düzenledi. Hakkari, Şırnak ve Mardin’deki eylemlerde en az 6 asker öldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin Yüksekova, Şırnak ve Mardin’de bir dizi eylem gerçekleştirdiğini bildirdi. Çoğu suikast ve sabotaj tarzında gerçekleştirilen eylemlerde Yüksekova’da en az 3 asker, Şırnak’ta 2, Midyat’ta 1 askerin öldürüldüğü bilgisi verildi.

YÜKSEKOVA’DA 3 ASKER ÖLDÜ, 1’İ YARALANDI

HPG-BİM, eylemlerin detaylarını şöyle açıkladı:

“Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, Hakkari’de işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu çerçevede düzenlenen eylemlerin ayrıntıları şöyledir;

12 Temmuz günü saat 07.30’da YJA Star güçlerimiz, Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Şehit Elişêr tepesinde konumlanan askerlere yönelik bir dizi suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemlerde 2 düşman askeri öldürülmüştür.

Aynı gün saat 19.00’da güçlerimiz, Gever’e bağlı Şehit Gafur tepesinde konumlanan düşman askerlerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. İsabetli bir şekilde vurulan düşman askerlerinden 1’i öldürülmüş, 1’i de yaralanmıştır.

OREMAR’DA BİR DİZİ SABOTAJ EYLEMİ

7 Temmuz günü işgalci TC ordusu Gever’e bağlı Oremar bölgesinde bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün saat 22.30 sularında güçlerimiz Qela Perixanê mıntıkasına indirilen askerlere yönelik bir dizi sabotaj eylemi düzenlemiştir. Hedeflenen düşman birliğindeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Güçlerimiz, 8 Temmuz günü Qela Perixanê’de, 9 Temmuz günü ise Zerê vadisi ile Şehit Qendil mıntıkasında operasyon birliklerine yönelik sabotaj eylemleri düzenlemiştir. Bu eylemlerdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Bölgede başlatılan işgal operasyonu 11 Temmuz günü saat 04.00 sularında sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.”

ŞIRNAK’TA KONTROL NOKTASI HEDEFLENDİ: 2 ASKER ÖLDÜ

“Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 12 Temmuz günü saat 18.30’da Şırnak ile Cizre arasındaki yolun güvenliğini sağlamaya çalışan işgalci TC ordusunun bir kontrol noktasına yönelik eylem düzenlemiştir. Kontrol noktasının ve işgalcilere ait bir aracın etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 düşman askeri öldürülmüştür.”

MİDYAT’TA SUİKAST

“Hamle kapsamında güçlerimiz, 11 Temmuz günü saat 19.00’da Mardin’in Midyat ilçesine bağlı Kertminê karakolundaki askerlere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiş ve 1 düşman askeri öldürülmüştür.”