Gerilladan Kars’ta sabotaj eylemi

HPG gerillaları Kars’ın Kağızman ilçesinde Türk ordusuna bağlı bir birliğe yönelik sabotaj eylemi düzenledi, 1 asker öldü, 4’ü yaralandı. HPG, 14 Ağustos günü başka bir eylem sırasında hayatını kaybeden bir gerillanın kimlik bilgilerini de açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Kars’taki eylemin “Serhat Eyaleti genelinde başlatılan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında” gerçekleştirildiğini bildirdi.

Açıklamada, “Güçlerimiz 14 Ağustos günü saat 16.30’da Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Kızıl Kilise alanında bulunan Tepê Reş mıntıkasında konumlanmaya çalışan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Elde edinilen bilgilere göre 1 asker öldürülmüş, 4 asker de yaralanmıştır” denildi.

BİR GERİLLANIN KİMLİK BİLGİLERİ AÇIKLANDI

HPG-BİM, 14 Ağustos günü Kağızman’da yaşanan başka bir çatışmada hayatını kaybeden bir gerillanın kimlik bilgilerini de açıkladı.

Açıklamada şunlar ifade edildi: “17 Ağustos 2018 tarihli açıklamamızda, 13 Ağustos günü Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Kızıl Kilise alanında operasyona çıkan işgalci TC ordusuna yönelik 14 Ağustos günü güçlerimizce operasyon birliklerine eylem düzenlendiğini ve bu eylemlerde 7 askerin öldürüldüğü bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Ayrıca düşman birliklerine yönelik düzenlenen eylemlerde Şervan arkadaşımızın kahramanca savaşarak şehadete ulaştığı bilgisini de vermiştik”

Hayatını kaybeden gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Şervan Şaho
Adı Soyadı: Rıdvan Yaşar
Doğum Yeri: Ağrı
Anne - Baba Adı: Hediye - Kutbettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Ağustos 2018 / Kars

Şervan – Rıdvan Yaşar

MEDYA SAVUNMA ALANLARINA HAVA SALDIRISI

HPG-BİM, gerillanın denetimindeki alanlara yönelik hava saldırısı düzenlendiği bilgisini de aktardı. Açıklamada, şu bilgiler yer aldı: “İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda savaş uçakları;

23 Ağustos günü saat 10.00 sularında Xakurke bölgesine bağlı Lolan suyu ve Şekif tepesinin çevresini, 24 Ağustos günü saat 01.00’da Zap bölgesine bağlı Werxelê alanını bombalamıştır.”