Gerilladan Besta’da suikast eylemi

HPG gerillaları, Şırnak’ın Besta bölgesinde Türk askerlerine yönelik bir suikast eylemi gerçekleştirdiklerini bildirdi. Eylemde bir askerin öldüğü belirtildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin 10 Mayıs günü Besta bölgesinde bir suikast eylemi düzenlediğini bildirdi.

Açıklamada şu bilgiler yer aldı: “Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 10 Mayıs günü Şırnak’ın Besta bölgesine bağlı Şehriban alanındaki Deriyê Eyşedinkê mıntıkasında konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. İsabetli bir şekilde vurulan 1 asker öldürülmüştür.”

Açıklamada, Türk devletinin düzenlediği operasyonlar ve hava saldırılarına ilişkin de bilgiler verildi:

“30 Nisan günü saat 23.00’da işgalci TC ordusu Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Kelanıs alanında insansız hava araçlarının desteği ile bir operasyon başlatmıştır. 1 Mayıs günü işgalcilere ait savaş uçakları saat 10.00 ile 18.00’da operasyon alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda 3 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Bu operasyon 3 Mayıs günü alandan geri çekilmiştir. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

12 Mayıs günü (bugün) saat 03.00’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Xakurke bölgesine bağlı Şêxzade vadisini bombalamıştır. Düzenlenen bu saldırılarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”