Gerilla TV Evdilkofî’deki eylemin görüntülerini yayınladı

Gerilla TV, HPG gerillalarının Güney Kürdistan’ın Bradost bölgesindeki Evdilkofî tepesinde konumlanan askerlere yönelik 21 Mayıs günü düzenlediği eylemin görüntülerini yayınladı.

Eylemde işgalci Türk ordusuna ait birçok mevzi etkili bir şekilde vurulurken, Hasan Ali isimli bir uzman çavuşun da aralarında olduğu 15 asker öldürülmüştü.

HPG BİM’in eyleme ilişkin açıklaması şöyle:

“21 Mayıs günü güçlerimiz saat 17.00’da Bradost bölgesinde bulunan Evdilkofi tepesinde konumlanan işgalci askerlere yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Yoğun ateş altına alınan düşman mevziilerinin üzerine giden güçlerimiz, düşmanın birçok mevziisini etkili bir şekilde vurarak imha etmiştir. Güçlerimiz bu eylemde Hasan Ali isimli bir uzman çavuş olmak üzere toplam 15 düşman askerini öldürmüştür. Fedaice düşman mevziilerine giren güçlerimiz bu eylemde düşman cenazelerinin üzerinden 1 adet BKC makineli silah ve 1 adet el telsizini ele geçirmiş, çok sayıda askeri malzeme ise güçlerimizce imha edilmiştir. Eylem ardından saat 22.45’te savaş uçakları Evdilkofî ve Ermuş alanını bombalamıştır.”