Gerilla Siirt ve Bitlis’te vurdu: 14 asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, Siirt’te düzenlenen eylemlerde 10 askerin öldürüldüğü, bir gerillanın yaşamını yitirdiğini bildirdi.

BİM açıklamasında, Bitlis’te operasyona çıkan Türk askerlerinin vurulduğu ve burada ise 4 askerin öldürüldüğü belirtildi.

HPG sitesinde yer alan açıklamada yer alan bilgiler şöyle:

SİİRT’İN HEREKOL ALANINDA EYLEM

Güçlerimiz, 23 Haziran günü saat 16.00’da Siirt’in Herekol alanında bulunan Şehit Berxwedan tepesindeki işgalci TC ordusunun mevziilerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu eylemde tespit edilebilen 3 asker öldürülmüştür. İşgalci TC ordusu gece saatlerinde ölü ve yaralı askerlerini skorsky tipi helikopterle alandan uzaklaştırmıştır.

BİTLİS’TE OPERASYON GÜCÜ VURULDU

21 Haziran günü işgalci TC ordusu Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Oranıs alanında bir operasyon başlatmıştır. Güçlerimiz aynı gün saat 11.30’da operasyonun bir birliğini hedeflemiştir. Eylemde tespit edilebilen 4 asker öldürülmüş 3 asker de yaralanmıştır.

Eylemden sonra işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerlerini alandan uzaklaştırmış, alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır. Operasyon 23 Haziran günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmek zorunda kalmıştır.

SİİRT GARISA’DA 7 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

23 Haziran günü yaptığımız açıklamada; 21 Haziran günü Siirt’in Garısa alanında işgalci TC ordusunun gizli bir birliğine yönelik düzenlenen ve 3’ü kontra 7 askerin öldürüldüğü eylem ardından yaşanan çatışmalarda bir arkadaşımızın şehit düştüğü bilgisini paylaşmıştık.

ŞEHİT DÜŞEN GERİLLA

Şehit düşen gerillamızın kimlik bilgileri şöyledir;