Gerilla Serdar Ali, hava saldırısında hayatını kaybetti

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlediği bir hava saldırısında Serdar Ali kod adlı gerillanın hayatını kaybettiğini açıkladı.

HPG-BİM, “İşgalci TC ordusunun 13 Şubat 2018 günü Medya Savunma Alanlarına yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucu Serdar Ali arkadaşımız şahadete ulaşmıştır” dedi.

Gerillanın kimlik bilgileri şöyle açıklandı:

Kod Adı: Serdar Ali
Adı Soyadı: Ali Durç
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Türkan - İsa
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Şubat 2018 / Medya Savunma Alanları

Serdar – Ali Durç

Gerillanın mücadele yaşamına ilişkin de bilgiler veren HPG-BİM, “Özgürlük mücadelemiz; canlarını, mallarını geleceğin aydın yarınları için kendilerini feda eden binlerce, değerli vatan evladını tanımıştır. Öyle ki her birinin yaşamı kendi başına bir destan niteliğinde geçmiştir. Olmaz olanı olur yapan bu halkın kahraman evlatlarını hak ettikleri gibi anmak, onların bizlere bıraktıkları mirası sahiplenerek, onların emaneti olan bayrağı daha yükseklerde dalgalandırmak, biz ardıllarına düşen en temel görev olmaktadır” diye belirtti.

Açıklamada gerillaya ilişkin şunlar ifade edildi: “Özgürlük mücadelemizin güzel ve direnişçi simalarından bir tanesi de 1974 Midyat doğumlu, Serdar Ali kod adıyla Ali Durç yoldaşımız olmuştur. Derin yurtseverlik duyguların gelişkin olduğu bir alan ve aileden yetişen Serdar yoldaşımız, üniversitede okurken 1993 yıllarında, henüz genç yaşlardayken özgürlük mücadelesine gönül vererek, özgürlük davasına adım atmıştır. Gençlik ve halk çalışmalarına aktif bir militan olarak katılım gösteren Serdar Ali yoldaş bir süre sonra sömürgeci-soykırımcı TC devletinin dikkatini çeker. Bunun üzerine esaret altına da alınır. Serdar Ali yoldaş, düşmanın ağır işkenceler altında yürüttüğü sorguda ve zindan sürecinde PKK militan kişiliğini temsil etmede örnek bir duruş sergilemiştir. Uzun yıllar düşmanın esareti altında bir tutsaklık sürecini yaşadıktan sonra, Kuzey Kürdistan ve Türkiye başta olmak üzere ülkenin birçok alanında en ileri düzeyde görev üstlenerek çalışmalarda bulunduktan sonra, özgürlük dağlarına yönelmiştir. Özgürlük dağlarında da Serdar yoldaşımız birçok alanda birçok farklı çalışmada başarılı bir şekilde yerini almasını bilmiştir.

Serdar Ali yoldaşımız öncelikli olarak bilinciyle, teorik birikim düzeyiyle çalışmalara aktif katılırken, mütevazı ve yapıcı kişiliğiyle de, yoldaşların yüreğinde yerini almasını bilmiştir. Yaşamıyla yoldaşlarına örnek olmasını bilen Serdar Ali yoldaşımız sözün tam manasıyla katılımcı, fedakâr ve emekçi kişiliğiyle de öncü bir duruşun sahibi olmuştur.

Yoldaşlarının yüreğine böyle taht kuran Serdar Ali yoldaşımız etkili bir pratik içerisinde komuta çalışmalarını üstlenirken işgalci faşist güçlerin Medya Savunma Alanlarında geliştirdikleri bir hava saldırısında şehitler kervanına katılmıştır.

Ali arkadaşımızın şahadetinden dolayı başta değerli ve yurtsever Durç ailesine ve Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Bizler Serdar Ali arkadaşımızın mücadele yoldaşları olarak onun bizlere devrettiği bayrağı daha yükseklerde dalgalandıracağımıza, onun istemi olan bağımsız ve demokratik bir Kürdistan’ı mutlaka Kürt halkına ve insanlığa bahşedeceğimizin sözünü, Serdar Ali yoldaşımızın huzurunda tüm halkımıza yeniden veriyoruz.”